Δικαστήριο της Χάγης: Η εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας πρέπει να αρθεί αμέσως

χάγη

Μια υπόθεση που άσκησε ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγη η ομάδα VirusWaarheid («Virus Truth»), μέσω της οποίας αποφασίστηκε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει επί του παρόντος στις Κάτω Χώρες πρέπει να αρθεί αμέσως. 

[UPDATE1] Υπήρξε έφεση από την κυβέρνηση της Ολλανδίας. Αναμένουμε τις εξελίξεις. Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό μας άρθρο εδώ!

[UPDATE2] Η Ολλανδική κυβέρνηση παραχώρησε συνέντευξη τύπου! Διαβάστε ότι ειπώθηκε εδώ!

Η εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρθεί αμέσως

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας εφαρμόστηκε βάσει του νόμου περί έκτακτης εξουσίας της πολιτικής αρχής. Ένας νόμος έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στο υπουργικό συμβούλιο να εισαγάγει έναν νέο νόμο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, χωρίς να συμβουλευτεί τη Γερουσία (Eerste Kamer) ή τη Βουλή των Αντιπροσώπων (Tweede Kamer). 

Ωστόσο, ένας δικαστής στη Χάγη δήλωσε, ότι η κατάσταση του κορωνοϊού στις Κάτω Χώρες δεν αποτελεί έκτακτη ανάγκη. Ο δικαστής έκρινε, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν εκτεταμένη παραβίαση του δικαιώματος στην ελεύθερη κυκλοφορία και την ιδιωτική ζωή και ότι «τα ριζοσπαστικά μέτρα … πρέπει να βασίζονται σε σωστό νόμο». Επειδή το μέτρο συζητήθηκε εκτενώς πριν από την εφαρμογή του, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε ζήτημα «ειδικού επείγοντος».

Δεν είναι ακόμη γνωστό, ποιες θα είναι οι άμεσες συνέπειες της απόφασης και τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει στα πρόστιμα που έχουν ήδη χορηγηθεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ferd Grapperhaus είπε, ότι μελετά την απόφαση πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Εκπρόσωπος του δικαστηρίου δήλωσε, ότι η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν μπορεί να καθυστερήσει από την κυβέρνηση που υποβάλλει έφεση.

Πηγή: iamexpat.nl

Τι έχει γίνει σήμερα στην Ολλανδία με την απαγόρευση κυκλοφορίας; ( Με τη σειρά… )

  1. Δικαστήριο της Χάγης: Η εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας πρέπει να αρθεί αμέσως
  2. Το υπουργικό συμβούλιο καταπολεμά την απόφαση του Δικαστηρίου
  3. Συνέντευξη τύπου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας
  4. Η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ, το δικαστήριο αναστέλλει την προηγούμενη απόφαση του δικαστή
  5. Η αστυνομία στην Ολλανδία δεν θα εκδώσει πρόστιμα τις επόμενες ημέρες για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks