How to: Ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ολλανδία

ασφάλεια-αυτοκινήτου

Στις Κάτω Χώρες, η ασφάλεια καλύπτει το αυτοκίνητο και όχι τον οδηγό. Κατά συνέπεια, οποιοσδήποτε έχει έγκυρη άδεια οδήγησης μπορεί νόμιμα να οδηγήσει το αυτοκίνητό σας. Ωστόσο, το πρόσωπο του οποίου το όνομα είναι στην ασφάλιση παραμένει νομικά υπεύθυνο για οποιαδήποτε ζημιά.

Για να αποκτήσετε ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ολλανδία, θα πρέπει να:

 • να είστε Ολλανδός κάτοικος
 • έχετε ένα ολλανδικό αυτοκίνητο ή ένα εισαγόμενο ξένο αυτοκίνητο με μια καταχωρημένη ολλανδική πινακίδα κυκλοφορίας
 • έχετε έγκυρη άδεια οδήγησης

Επειδή το όχημα είναι ασφαλισμένο και όχι ο οδηγός, είναι δυνατή η ασφάλιση μόνο ενός αυτοκινήτου στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας. Ωστόσο, πολλές εταιρείες προσφέρουν μειωμένα ασφάλιστρα για συμβόλαια που έχουν συναφθεί σε πρόσθετα οχήματα.

Η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στις Κάτω Χώρες, μετά την ασφάλεια υγείας και την ασφάλεια ζωής. Μερικές ασφαλιστικές εταιρείες είναι οι εξής:

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων στις Κάτω Χώρες ρυθμίζονται από την Κεντρική Τράπεζα των Κάτω Χωρών ( DeNederlandsche Bank – DNB) και την Ολλανδική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Αγορών (Autoreteit Financiele Markten – AFM). Η Ολλανδική Αρχή Οχημάτων (RDW) είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της κατάλληλης ασφάλειας όλων των οχημάτων στη χώρα.

Σχετικά άρθρα

Πάρκινγκ για το αυτοκίνητο στo Άμστερνταμ

Δίπλωμα οδήγησης στην Ολλανδία

Ιδιωτική Ασφάλεια στην Ολλανδία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασφάλιση αυτοκινήτου από άλλη χώρα στην Ολλανδία;

Εάν μετακομίσετε στην Ολλανδία από άλλη χώρα της ΕΕ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υπάρχον έγκυρο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει μόνο εάν η παρεχόμενη κάλυψη είναι ισοδύναμη με την ολλανδική ασφαλιστική κάλυψη και ο ξένος ασφαλιστής σας το επιτρέπει.

Οι πολίτες από τρίτες χώρες που μετακινούνται στις Κάτω Χώρες πρέπει συνήθως να συνάπτουν αμέσως ένα νέο ολλανδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτων.

Τύποι ασφάλισης αυτοκινήτων στην Ολλανδία

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι ασφάλισης αυτοκινήτων στις Κάτω Χώρες. Αυτά κατηγοριοποιούνται ως εξής:

 • Αστική ευθύνη (WA-verzekering)

Αυτό είναι το υποχρεωτικό ελάχιστο επίπεδο ασφάλισης οχημάτων στις Κάτω Χώρες. Αυτό καλύπτει τις ζημιές που προκαλούνται από το αυτοκίνητό σας σε άλλα μέρη, συμπεριλαμβανομένων ζημιών σε οχήματα, υλικών ζημιών και τραυματισμών σε άλλους. Παρέχει κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης είναι μια λογική επιλογή εάν οδηγείτε ένα παλαιότερο ή φθηνό αυτοκίνητο ή εάν δεν οδηγείτε πολύ συχνά.

 • Διευρυμένη ευθύνη (wa-beperkt casco)

Επίσης γνωστό ως WA-plus, αυτό είναι το ισοδύναμο των πολιτικών που μερικές φορές ονομάζονται «τρίτο μέρος, πυρκαγιά & κλοπή». Εκτός από την κάλυψη τρίτων για ζημιές που προκαλούνται από το αυτοκίνητό σας, καλύπτει επίσης ζημιές στο δικό σας όχημα σε ορισμένες περιπτώσεις πέρα από τον έλεγχό σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. κλοπή
 2. βανδαλισμός
 3. φωτιά
 4. ζημιά από θύελλα
 5. συγκρούσεις με ζώα
 • Παντός κινδύνου

Επίσης γνωστή ως ολοκληρωμένη ασφάλιση. Καλύπτει όλες τις ζημιές στο δικό σας όχημα και ζημιές που προκαλούνται σε τρίτους. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, συνήθως όσον αφορά την εκ προθέσεως ζημία. Ελέγξτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας για εξαιρέσεις πριν υπογράψετε.

Η ασφάλιση παντός κινδύνου είναι μια καλή επιλογή εάν έχετε ένα νέο ή ακριβό αυτοκίνητο, όπου το κόστος αντικατάστασης του αυτοκινήτου μόνοι σας σε περίπτωση συμβάντος θα ήταν πολύ μεγάλο.


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?