Διεθνής αμνηστία: Αστυνομική βία πέραν του καθήκοντος

αστυνομική-βία

Η διεθνής αμνηστία θέλει να προχωρήσει σε έρευνα, σχετικά με τη βία που χρησιμοποιήθηκε την Κυριακή από την αστυνομία στο Malieveld, ενάντια σε όσους διαδήλωναν κατά των μέτρων απαγόρευσης του κορωνοϊού. Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν υπέρμετρη και δυσανάλογη αστυνομική βία, η οποία, σε κάθε περίπτωση, υπερβαίνει το καθήκον των αστυνομικών οργάνων.

Σχετικά άρθρα:

Απεργία πείνας: Τι προβλέπει ο νόμος σε Ολλανδία και Γερμανία με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα

[Breaking] Η αστυνομία στην Ολλανδία δεν θα εκδώσει πρόστιμα τις επόμενες ημέρες για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Τα χειρότερα επεισόδια των τελευταίων 40 ετών στην Ολλανδία λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Στη συνέχεια, η οργάνωση κάλεσε το δήμαρχο της Χάγης και την εισαγγελία να διεξάγουν έρευνα για το εν λόγω συμβάν. Μεταξύ άλλων, οι συγκεκριμένες εικόνες συμπεριλαμβάνουν ένα σκύλο της αστυνομίας, ο οποίος δαγκώνει έναν διαδηλωτή, έναν άντρα που δέχεται χτύπημα στο κεφάλι με ένα γκλομπ έναν δημοσιογράφο και έναν κάμεραμαν από το Hart van Nederland που, επίσης, μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα.

“Η αστυνομική βία υπόκειται σε αυστηρούς όρους, ελέγχεται πάντα από την αστυνομία και πιθανώς από την εισαγγελία και το δικαστή”, απαντά ο Δήμος Χάγης. “Αυτό θα συμβεί και τώρα.” Η αστυνομία έχει λάβει 14 καταγγελίες για τις κινήσεις της στη συγκεκριμένη διαδήλωση. “Έχουμε μελετήσει και αξιολογήσει, εξατομικευμένα, όλα τα περιστατικά που εμπεριέχουν χρήση βίας”, δηλώνει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η ένταση και οι τόνοι αυξήθηκαν, επειδή πολλοί από τους διαδηλωτές αρνήθηκαν να φύγουν από το Malieveld και προκάλεσαν αντιπαράθεση με την αστυνομία ρίχνοντας μεταξύ άλλων κροτίδες και άλλα αντικείμενα.

* Να σημειώσουμε ότι στην Ολλανδία και το Βέλγιο η αστυνομική βία δεν είναι καθημερινό φαινόμενο.

Σε τέτοιες περιόδους, κατά τις οποίες επικρατεί μία παγκόσμια τρέλα, λόγω της πανδημίας, όπου οι άνθρωποι αγωνιούν για την επόμενη μέρα, η βίαιη επιβολή της αστυνομίας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Για μία φορά, ας ενώσουμε τις φωνές μας για να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια. Ως SuperGreeks, απαιτούμε, φωνάζουμε και υπογραμμίζουμε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η αστυνομική βία σε όλο τον κόσμο. Η επόμενη μέρα απαιτεί ηρεμία και πρόσφορο έδαφος για ανασύνταξη.

Εικόνα: NOS


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks