Ταξιδεύοντας στην Αθήνα

Αθήνα-διακοπές

Σήμερα ταξιδεύουμε με το SuperGreeks στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, στην αγαπημένη μας, πανέμορφη Αθήνα. Μια πόλη με πλούσια ιστορία, τόσες πολλές δραστηριότητες 🙂🙃😉

Ένα μικρό αφιέρωμα δεν είναι αρκετό στην Αθήνα, οπότε μετά το σημερινό μας ταξίδι, σύντομα θα ξανά επιστρέψουμε!

🧐Την Αθήνα την αγαπούν αυτοί που τη γνωρίζουν, τη”μισούν” αυτοί που δεν τη γνωρίζουν, που δεν τη γύρισαν από άκρη σε άκρη 😨 Έτσι πάει συνήθως.

🏺Η Αθήνα είναι από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πήρε το όνομα της από τη Θεά Αθηνά !

🎭 Το θέατρο, οι τέχνες, η φιλοσοφία, η επιστήμη, η αρχιτεκτονική και τόσες άλλες εκδοχές της ανθρώπινης διανόησης, συμβολίζουν την πρωτεύουσα της Ελλάδος.

⛱ Αγαπημένη περιοχή των SuperGreeks ? Τα Αναφιώτικα. Λίγες βόλτες σε αστικά τοπία ανά τον κόσμο μπορούν να σε χαλαρώσουν τόσο, να σε κάνουν να ξεχαστείς και να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα νησί.

💋 Τι να πρωτοπείς για την Αθήνα. Τα καλά και τα κακά της. Είναι μια τόσο πολυδιάστατη πόλη. Από που να ξεκινήσεις να γράφεις για την ιστορία της πόλης και που να τελειώσεις. Από που να ξεκινήσεις να γράφεις για την αγορά και τις δραστηριότητες που έχεις να κάνεις και που να τελειώσεις. Από που να ξεκινήσεις να γράφεις για το πόσο “ζούγκλα” μετατρέπεται κάθε πρωί αυτή η πόλη με τα γνωστά μποτιλιαρίσματα στην Κηφισίας, την Β. Σοφίας, την Κατεχάκη και άλλους δρόμους., τους αρκετούς αγχωμένους ανθρώπους, τα νεύρα, τα φανάρια, οι φωνές και όλα αυτά 🚦

Πώς και πότε να σταματήσεις να γράφεις για την Αθήνα; – Ξανά, είναι τόσο πολυδιάστατη πόλη. Έχει τα πάντα, για όλα τα γούστα.

🌅Οι λόφοι της και οι ρομαντικές βόλτες στον Λυκαβηττό, η αγνή αλητεία των Εξαρχείων, τα βιβλιοπωλεία, τα καφέ, του Ψυρρή, το Φιλοπάππου, η Αεροπαγίτου, ο λόφος του Στρέφη, τα ταβερνάκια, τα προπύλαια, τα αναφιώτικα, η πλάκα και το μοναστηράκι. Τόσα πολλά όμορφα σοκάκια και τόσο έντονο παλμό, δύσκολα βρίσκεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αθήνα-διακοπές

🚶‍♂️🚶🏃‍♂️🧎‍♂️🕺👯‍♀️🤳🫅🧝‍♀️🧟🧔👲🧑‍🦳👶 Έζησαν τόσοι πολλοί διαφορετικοί λαοί στην Αθήνα ανά τα χρόνια αφήνοντας το αποτύπωμα τους, που δικαίως χαρακτηρίζεται διαχρονικά ως πολυπολιτισμική πόλη!

Το 1834 ανακηρύχτηκε πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους 📃

Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο. Ο παλμός της ευρύτερης Αθήνας χτυπάει στις περιοχές, στις πλατείες, στους λόφους, στα βουνά, στη θάλασσα 🤟

😎 Προτάσεις για μουσεία: 1.Μουσείο Ακρόπολης, 2. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 3. Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου και άλλα τόσα…* BONUS: Το μουσείο Μπενάκη.

🥁🎨🎭 Στην Αθήνα έρχονται γνωστοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Στην πρωτεύουσα έχει εκατοντάδες μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές, περισσότερες από 1000 παραστάσεις θεάτρου ταυτόχρονα. Λίκνο του πολιτισμού.

🧐 Αν πηγαίνεις πρώτη φορά στην Αθήνα, θα σου δώσουμε μια κλασσική διαδρομή να κάνεις: Ξεκίνα από το ναό του Ολυμπίου Διός (6ος αι. π.Χ.), Από εκεί, περπατώντας κατά μήκος της οδού Διονυσίου Αρεοπαγήτου (στη νότια πλευρά της Ακροπόλης), βρίσκεται το αρχαίο θέατρο του Διονύσου (5ος αι. π.Χ.) ο χώρος όπου οι τέσσερις σημαντικότεροι αρχαίοι Έλληνες ποιητές, ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής, ο Ευρυπίδης και ο Αριστοφάνης, είδαν τα έργα τους να παίζονται για πρώτη φορά. Προχωράς προς το Ηρώδειο, ανεβαίνεις στην Πνύκα για καφέ με θέα όλη την Αθήνα. Μπρος η Ακρόπολη και όλη η Αθήνα, πίσω η Θάλασσα και ο Πειραιάς. Μαγεία!

Αθήνα-διακοπές

📜Η κληρονομιά της κλασικής εποχής είναι ακόμη φανερή στην πόλη, εκπροσωπούμενη από αρχαία μνημεία και έργα τέχνης, με γνωστότερο όλων τον Παρθενώνα, που θεωρείται εμβληματικό μνημείο του αρχαίου δυτικού πολιτισμού.

ακρόπολη-αθήνα

🫶 Θέλεις και άλλα ? Μέχρι τον επόμενο μήνα συνεχόμενα μπορώ να σου γράφω για την Αθήνα! Και επειδή δεν προλαβαίνω σήμερα, θα σου γράφω συχνά γι’ αυτήν. Deal ? 🤝

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks