Μεγάλη αύξηση του τουρισμού σε όλη την Ολλανδία κατά τη θερινή περίοδο (2019)

Ολοένα και αυξάνεται ο τουρισμός σε όλη την Ολλανδία κατά τους θερινούς μήνες. Οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται τη Βόρεια Ολλανδία για να ξεκουραστούν και απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σε όλη την Ολλανδία περίπου 10 εκατομμύρια τουρίστες έμειναν έστω και ένα βράδυ στη χώρα, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αυτό το νούμερο μας δείχνει αύξηση κατά 4% από το προηγούμενο έτος. Για τη Βόρεια Ολλανδία, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 12,9%!

Το Άμστερνταμ

To Άμστερνταμ είναι αυτό που προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες στην Ολλανδία με μία συνεχώς αυξανόμενη τάση. Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ολλανδίας προσελκύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο και οι προβλέψεις αναφέρουν για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τουρισμού για τα επόμενα χρόνια.

Οι Γερμανοί

Σχεδόν το 1/3 των τουριστών στην Ολλανδία προέρχονται από τη Γερμανία κατά τη θερινή περίοδο. Είναι πολύ μεγάλο το νούμερο των επισκεπτών που έρχεται κάθε εβδομάδα στην Ολλανδία για διακοπές. Οι αποστάσεις είναι μικρές, η Ολλανδία ένας δημοφιλής προορισμός για όλα τα γούστα.

Η εσωτερική μετακίνηση

Πολύ μεγάλη είναι και η εσωτερική μετακίνηση των τουριστών από Ολλανδία. Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της Ολλανδίας που κάνουν διακοπές ή εξορμήσεις σε διαφορετικές πόλεις από αυτές που ζούνε. Τα χωριουδάκια, τα κάμπινγκ και φυσικά τα μεγάλα αστικά κέντρα προσελκύουν αυτού του είδους τον τουρισμό.

Διανυκτερεύσεις

Το καλοκαίρι του 2019, το 44% των τουριστών προέρχονταν από το εξωτερικό, σε σύγκριση με λίγο κάτω από το 39% το 2014. Ο πληθυσμός των ταξιδιωτών στην Ολλανδία αυξάνεται ολοένα και επίσης αυξάνεται ο μέσος όρος των ημερών που διαμένουν στη χώρα. Κατά 8% ήταν η αύξηση των διανυκτερεύσεων σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Που μειώθηκε ο τουρισμός

Ο τουρισμός μειώθηκε στα γεωγραφικά διαμερίσματα του Flevoland και του Χρόνιγνκεν. Η μειώση μάλιστα ήταν αρκετά μεγάλη για τα δεδομένα μιας και άγγιξε το 6%. Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η περίπτωση με την Βόρεια Ολλανδία , το Βόρειο Μπράμπαντ, το Λίμπουρχ και το Χέλντερλαντ όπου παρατηρήθηκε αύξηση μέχρι και 12%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του SuperGreeks

Πηγή: wnl

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks