[Βέλγιο] Συνεδριάζει αύριο η Συμβουλευτική Επιτροπή-Τι πρέπει να περιμένουμε

Alexander-De-Croo

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Βελγίου θα συναντηθεί ξανά την Τετάρτη, για να συζητήσει την πιθανή χαλάρωση των μέτρων κατά της COVID-19 μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει αυτοπροσώπως από τις 9:00 π.μ. και οι αποφάσεις της θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα ακολουθήσει, όπως επιβεβαίωσε το Υπουργικό Συμβούλιο του Πρωθυπουργού, Alexander De Croo στους The Brussels Times.

«Αυτή η συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις ειρηνικά», είπε ο De Croo, καλώντας όλους – ειδικούς και πολιτικούς – να μην δημιουργήσουν «υψηλές προσδοκίες», καθώς «αυτές οι αποφάσεις πρέπει να είναι ισορροπημένες».

Η επανέναρξη για τα καταστήματα εστίασης – που είχε προγραμματιστεί για την 1η Μαΐου – θα είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν, παρ’ όλο που αρκετά άτομα, όπως ο Pedro Facon, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα ήταν καλύτερο να αναβληθεί το άνοιγμα για τα καταστήματα εστίασης για τα μέσα Μάιου.

Σχετικά άρθρα

[Βέλγιο] Τα σχολεία δε θα ανοίξουν πλήρως την επόμενη εβδομάδα

Vandenbroucke: Η απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό θα πρέπει να αρθεί στις 18 Απριλίου

Το υπέροχο θέατρο των Βρυξελλών ανοίγει ξανά στα τέλη Απριλίου

Ωστόσο, υπήρξαν κρούσεις για το άνοιγμα τουλάχιστον των υπαίθριων χώρων στα καταστήματα εστίασης από την 1η Μαΐου. Ο πρόεδρος της Λιέγης δήλωσε ήδη ότι τα καφέ-μπαρ και τα εστιατόρια στη Λιέγη, θα μπορούσαν να τα ανοίξουν ξανά, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει η Συμβουλευτική Επιτροπή.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke δήλωσε επίσης ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή θα καθορίσει ένα πλαίσιο για δοκιμαστικές εκδηλώσεις όπως στην Ολλανδία, όπου οι αρχές εξετάζουν πώς να διοργανώσουν με ασφάλεια ορισμένες εκδηλώσεις, υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθούν ορισμένα μέτρα κατά της COVID-19 σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Επιπλέον, ενώ θα συζητηθεί το άνοιγμα των σχολείων από την επόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην απόφαση επαναλειτουργίας της εκπαίδευσης με τον ίδιο τρόπο όπως πριν από την παύση του Πάσχα, που γνωστοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό τομέα τη Δευτέρα.

Θα συζητηθεί επίσης η απαγόρευση για τα μη απαραίτητα ταξίδια από και προς το Βέλγιο, καθώς το Υπουργικό Διάταγμα που απαγορεύει τα ταξίδια θα λήξει τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Τότε, η απαγόρευση για τα ταξίδια αναμένεται να αντικατασταθεί από αυστηρούς ελέγχους, τεστ COVID-19 και καραντίνα για τους ταξιδιώτες.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη και θα μεταδοθεί live από τους SuperGreeks!


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks