Άμστερνταμ: Το μέγιστο όριο ταχύτητας των αυτοκινήτων θα είναι 30χλμ / ώρα στο 80% των δρόμων της πρωτεύουσας από τον Δεκέμβριο του 2023

αυτοκίνητο-ολλανδία

Τον Δεκέμβριο του 2023, η μέγιστη ταχύτητα για τα αυτοκίνητα στο Άμστερνταμ σε 270 χιλιόμετρα πολυσύχναστων δρόμων της πόλης θα φτάσει τα 30 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι από τον Δεκέμβριο του 2023, το 80% των δρόμων θα έχει μέγιστο όριο ταχύτητας τα 30χλμ. / ώρα!

Γνωρίζετε όλοι ότι στο Άμστερνταμ δεν αγαπάμε καθόλου τα αυτοκίνητα. Δεν έχει δρόμους για τα αμάξια μας, δεν έχει πάρκιγνκ, δεν έχει τίποτα που να κάνει ευκολότερη την οδήγηση για τους αυτοκινητιστές. Η πόλη ζει με και για, το ποδήλατο.

Πάμε να δούμε παρακάτω αναλυτικά όπως τα ανακοίνωσε το δημαρχείο του Άμστερνταμ.

 Αυτό το νέο μέτρο κάνει την κυκλοφορία ασφαλέστερη και πιο ήσυχη. Του χρόνου θα προετοιμαστούμε για την εισαγωγή της νέας μέγιστης ταχύτητας. Το δημοτικό συμβούλιο θα ψηφίσει το σχέδιο τον Ιανουάριο του 2023.

Πολλοί κάτοικοι του Άμστερνταμ αισθάνονται ανασφαλείς από τα αυτοκίνητα στους δρόμους του Άμστερνταμ. Υπάρχουν μέχρι και σήμερα θύματα και αρκετοί τραυματίες λόγω των αυτοκινήτων.

apps-ολλανδία

Το δημαρχείο του Άμστερνταμ, όπως σε όλα τα θέματα, ρώτησε τους κατοίκους και αυτοί είπαν την άποψη τους:

 Το 67% των κατοίκων του Άμστερνταμ θεωρούν ότι η κυκλοφορία στη γειτονιά τους είναι (πολύ) ανασφαλής. Και το 83% πιστεύει ότι η υπερβολική ταχύτητα προκαλεί μη ασφαλή κυκλοφορία.

Αριθμοί και ποσοστά

Ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα είναι περίπου 20 ετησίως και ο αριθμός των τραυματιών πάνω από 800. Με χαμηλότερη μέγιστη ταχύτητα, ο αριθμός των ατυχημάτων μειώνεται κατά 20 έως 30%. 

Οι συνέπειες των ατυχημάτων με μειωμένη ταχύτητα είναι επίσης λιγότερο σοβαρές. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η απόσταση πέδησης μειώνεται στο μισό όταν πηγαίνετε από ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα σε 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Επίλογος

Άμστερνταμ-ποδήλατα-αυτοκίνητα

To δημαρχείο του Άμστερνταμ δουλεύει σε όλα τα επίπεδα αυτή τη στιγμή πάνω σε ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους οδηγούς των αυτοκινήτων να προσαρμοστεί με αυτή τη νέα αλλαγή.

Αυτός ο λόγος και άλλοι τόσοι περισσότεροι είναι που αγαπάμε το Άμστερνταμ ζώντας εδώ. Μπορεί να δυσκολεύονται οι τουρίστες με τη μετακίνηση τους με τα αυτοκίνητα, αλλά η ζωή για τους κατοίκους της πόλης γίνεται πιο όμορφη. Αυτό λένε τα στοιχεία σε κάθε μέτρηση που γίνεται από το δημαρχείο του Άμστερνταμ, αυτό ακούς καθημερινά στην πόλη από τους κατοίκους. Αυτό ίσως πρέπει να γίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, μιας και υπάρχει από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας ένα πετυχημένο στόρι που αν εφαρμοστεί θα έχουμε περισσότερους χαρούμενους ανθρώπους.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks