Μετακόμιση στην Ολλανδία και μεταφορά του αυτοκινήτου σας

Ολλανδία-Όχημα-Μεταφορά

Εάν μετακομίζετε στην Ολλανδία από το εξωτερικό και φέρετε μαζί και το αυτοκινήτου σας, μπορείτε να συνεχίσετε να το οδηγείτε χρησιμοποιώντας τον αριθμό άδειας (πινακίδα) από την χώρα από όπου προέρχεστε για μια συγκεκριμένη περίοδο. 

Μπορείτε να ρωτήσετε για τις λεπτομέρειες αυτής της περιόδου στις ολλανδικές φορολογικές αρχές (Belastingdienst). Στο τέλος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας έχει αριθμό ολλανδικής άδειας. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για RDW. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό σε αυτό το άρθρο.

Εάν μετακομίζετε από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), η διαδικασία υποβολής αίτησης RDW για αριθμό άδειας είναι διαφορετική από εκείνη σε περίπτωση που μετακομίζετε στην Ολλανδία από χώρα εκτός ΕΕ ή εκτός ΕΖΕΣ .

Μετακομίζετε από χώρα εκτός ΕΕ ή εκτός ΕΖΕΣ

Εάν μετακομίζετε από χώρα εκτός ΕΕ ή εκτός ΕΖΕΣ, το όχημά σας πρέπει να ελεγχθεί από την RDW κατά την υποβολή αίτησης για ολλανδικό αριθμό άδειας. Το όχημα πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις χαρακτηριστικών οδικής ασφάλειας, θορύβου, περιβάλλοντος και φωτισμού παραθύρων (εάν υπάρχει). Αυτές είναι οι λεγόμενες μόνιμες απαιτήσεις που αποτελούν μέρος του διατάγματος Regeling voertuigen.

Τι πρέπει να κάνετε

Εάν ο αριθμός άδειας πρέπει να καταχωρηθεί στο όνομά σας, εσείς και το όχημά σας πρέπει να μεταβείτε στην RDW. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να λάβετε ένα ολλανδικό πιστοποιητικό αριθμού άδειας και πινακίδες κυκλοφορίας για το όχημά σας:

 1. Κλείστε ραντεβού μέσω τηλεφώνου για να λάβετε αριθμό ελέγχου σε σταθμό επιθεώρησης RDW.
 2. Πάρτε το αυτοκίνητό σας και μεταβείτε στο σταθμό επιθεώρησης για να ολοκληρώσετε τον έλεγχο.
 3. Παραδώστε τα έγγραφα που αναφέρονται παρακάτω σε αυτό το άρθρο.
 4. (Εάν υπάρχει) Αρχείο για φόρο αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (BPM). Πώς και πού να το κάνετε αυτό μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο των φορολογικών αρχών (Belastingdienst).
 5. Πληρώστε τα έξοδα επιθεώρησης και αριθμού άδειας στο σταθμό επιθεώρησης σε μετρητά ή με χρεωστική κάρτα. Μπορείτε να βρείτε το κόστος στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.
 6. Μετά την έγκριση από την Belastingdienst και την RDW, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό αριθμού άδειας κυκλοφορίας σε μορφή πιστωτικής κάρτας (ονομάζεται επίσης κάρτα αριθμού άδειας) από την RDW εντός 4 εργάσιμων ημερών. Εκτός αυτού, θα λάβετε και μια επιστολή που περιλαμβάνει έναν κωδικό εγγραφής. Αυτός είναι ένας 9ψήφιος κωδικός, ο οποίος θα χρειαστεί εάν πουλήσετε το όχημα σας, για παράδειγμα. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε ασφαλή τον κωδικό εγγραφής και να τον διαχωρίσετε από το πιστοποιητικό αριθμού άδειας. Εάν το όχημά σας χρειάζεται περιοδικό έλεγχο, θα λάβετε επίσης περιοδική έκθεση ελέγχου οχήματος. Αυτή η αναφορά και το πιστοποιητικό αριθμού άδειας αποστέλλονται ξεχωριστά από την RDW.
 7. Αφού λάβετε το πιστοποιητικό αριθμού άδειας από την RDW, θα πρέπει να έχετε κατασκευάσει πινακίδες κυκλοφορίας σε αναγνωρισμένο κατασκευαστή πινακίδας κυκλοφορίας και να λάβετε ασφάλιση τρίτου μέρους (WA) για το όχημά σας σε ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία. Από εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να πληρώσετε φόρο αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στις φορολογικές αρχές. Αυτόματα, σας στέλνουν έναν λογαριασμό για να πληρώσετε αυτούς τους φόρους (σημ. αυτό δεν ισχύει για μοτοποδήλατα και τροχόσπιτα/ ρυμουλκούμενα βάρους όχι μεγαλύτερο από 750 κιλά).

Εάν δεν επιτρέπεται πλέον να οδηγείτε το όχημά σας στην Ολλανδία με πινακίδα εξωτερικού, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για έναν αριθμό άδειας μίας ημέρας στο RDW (δωρεάν). Επικοινωνήστε με την RDW. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την άδεια για να μετακινηθείτε από και προς το σταθμό ελέγχουν την ημέρα της επιθεώρησης. Ωστόσο, πρέπει να το υποβάλλετε εγκαίρως.

Συνθήκες

Εάν θέλετε ο αριθμός άδειας να είναι καταχωρημένος στο όνομά σας, πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Να είστε 18 ετών ή μεγαλύτεροι (16 ετών σε περίπτωση μοτοποδήλατου) και να είστε εγγεγραμμένοι στη δημοτική βάση δεδομένων προσωπικών αρχείων (BRP).
 2. Οι φορολογικές αρχές να χαρακτηρίσουν το όχημα ως αφαιρούμενο προϊόν που εισάγεται κατά τη μεταφορά κατοικίας.
 3. Να εμφανιστείτε αυτοπροσώπως.

Απαιτούμενα έγγραφα για τον έλεγχο

Πρέπει να δώσετε τα ακόλουθα έγγραφα για να κάνετε σε έλεγχο στο RDW:

 • το πλήρες πιστοποιητικό αριθμού άδειας αλλοδαπού
 • σημείωση στο έγγραφο εισαγωγής (ή αντίγραφο αυτού). Έχει αναφερθεί το έγγραφο εισαγωγής, από τις φορολογικές αρχές, ότι περιλαμβάνει ένα αφαιρούμενο άρθρο. Επικοινωνήστε με τις φορολογικές αρχές για λεπτομέρειες.
 • έγκυρη ταυτότητα.

Θέλεις να έρθεις να ζήσεις μόνιμα στην Ολλανδία και θέλεις να φέρεις το αυτοκίνητο σου μαζί ;

Τώρα γνωρίζεις όλες τις πληροφορίες και θέλουμε να σε θερμοπαρακαλέσουμε να προσέχεις πάρα πολύ στους δρόμους – Προτεραιότητα στην Ολλανδία έχουν τα ποδήλατα και όχι τα αυτοκίνητα στις περισσότερες των περιπτώσεων. Τέλος, πολλά από τα ποδήλατα μπορεί να πεταχτούν σαν “τρελά” μπροστά σου.

Διάβασε ακόμα το άρθρο μας για το πάρκινγκ στο Άμστερνταμ!

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks