Πρόταση για Στουτγάρδη – Γερμανία: Η  έκθεση “The Mystery of Banksy – A Genius Mind”

banksy-στουτγάρδη-γερμανία

Στη Στουτγάρδη στη Γερμανία έρχεται από τις 4 Μαΐου μια ενδιαφέρουσα έκθεση του γνωστού καλλιτέχνη “Banksy” και θα είμαστε όλοι εκεί.

Το “The Mystery of Banksy – A Genius Mind” δίνει στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη επισκόπηση και εικόνα για ολόκληρο το έργο του ιδιοφυούς και εξαιρετικού καλλιτέχνη σε ένα περίτεχνο και μοναδικό σκηνικό!

Είναι παγκοσμίως γνωστός και όμως παραμένει ένα μυστήριο – ο Banksy, γεννημένος στο Μπρίστολ και μέχρι σήμερα ανώνυμος καλλιτέχνης γκράφιτι και ζωγράφος, ο οποίος είναι γνωστός για τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει μέσω της τέχνης του. Η επιτυχημένη έκθεση “The Mystery of Banksy – A Genius Mind” μας φέρνει πιο κοντά στον μυστηριώδη καλλιτέχνη.

Θα εκτεθεί μια πρωτοφανής παρουσίαση περισσότερων από 150 έργων του διάσημου σούπερ σταρ της τέχνης του δρόμου.

Γκράφιτι, φωτογραφίες, γλυπτά, βίντεο και εκτυπώσεις σε διάφορα υλικά όπως σε καμβά, ύφασμα, αλουμίνιο, forex και plexiglass έχουν αναπαραχθεί και συναρμολογηθεί ειδικά για αυτή την ειδική έκθεση.


Το “The Mystery of Banksy – A Genius Mind” δίνει στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη επισκόπηση και μια εικόνα για τα πλήρη έργα του ιδιοφυούς και εξαιρετικού καλλιτέχνη σε ένα περίτεχνο και μοναδικό σκηνικό. Πιστό στο μότο του Banksy “Copyright is for losers ©TM”, αυτός ο φόρος τιμής και τα έργα που εμφανίζονται εκεί δεν είναι εξουσιοδοτημένα από τον καλλιτέχνη λόγω της ανωνυμίας του.

Δε γνωρίζουμε αν ο Banksy συμφωνεί με όλες αυτές τις εκθέσεις που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Μάλλον, όχι.

Για την έκθεση

Από – έως : 4 Μαΐου έως 30 Ιουλίου

Εισιτήρια έκθεσης : Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από εδώ! Κοστίζουν 18 ευρώ*

Ώρες λειτουργίας : 10:00-20:00 κάθε μέρα και Σάββατο. 10:00-18:00 την Κυριακή.

Διεύθυνση: Königsbau Passages
Königsstrasse 26
70173 Stuttgart

Λίγα λόγια για τον Banksy

ο Banksy, ίσως ο πιο διάσημος και πιο μυστηριώδης καλλιτέχνης γκράφιτι στον κόσμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Βρετανός καλλιτέχνης, ηλικίας περίπου 45-50 ετών, κράτησε με επιτυχία μυστική την ταυτότητά του. Τα έργα του όμως κατακτούν διεθνώς όχι μόνο τους δρόμους, αλλά και τις εκθέσεις και μουσεία όλου του κόσμου.

Ο Banksy είναι αναμφισβήτητα ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της τέχνης του δρόμου, ένα λαμπρό μυαλό και καλλιτέχνης σταρ που αγγίζει τους ανθρώπους και μιλάει από την ψυχή τους με τα άλλοτε ειρωνικά, άλλοτε πολιτικά, αλλά πάντα ποιητικά έργα του. Όταν η πόλη του Μπρίστολ ζήτησε από τους πολίτες της να ψηφίσουν το 2009 για το εάν τα έργα του Banksy έπρεπε να αφαιρεθούν από το αστικό τοπίο, το 97 τοις εκατό αποφάσισαν να μην συμβεί αυτό. Καθαρή ψήφος για την τέχνη του. Ο Banksy είναι ένα αστέρι πολύ πέρα ​​από τα όρια της αγοράς τέχνης. Το 2010, το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στη λίστα του με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, δίπλα σε προσωπικότητες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Στιβ Τζομπς και η Lady Gaga.

Αγαπάμε μουσεία και εκθέσεις, πάντα περνάμε καλά στην Στουτγάρδη.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks