Οι βασικές ασφάλειες στη Γερμανία

Ολλανδία-Ασφάλεια-Υγεία

Η αλήθεια είναι πως η ασφάλιση είναι ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο στοιχείο της ζωής κάθε ανθρώπου ανεξάρτητα με το αν ζει στη χώρα καταγωγής του ή έχει αποφασίσει να μεταναστέψει. Στη δεύτερη περίπτωση όμως, πρέπει να ελέγξει σημαντικά τις αναγκαίες ασφάλειες της χώρας μετεγγατάστασης, ωστε να προετοιμαστεί καταλλήλως πριν κάνει το μεγάλο βήμα. Στην περίπτωση της Γερμανίας, μια χώρα που είναι αρκετα οργανωμένη σε όλους τους βαθμούς, οι κυριότερες ασφάλειες είναι πέντε. 

Ασφάλεια Υγείας

Η εγκεκριμένη ασφάλεια της Γερμανίας είναι απαραίτητη για όλους τους κατοίκους της χώρας, ανεξάρτητα με το αν είναι αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί υπάλληλοι ή αν δεν εργάζονται. Ανάλογα με την κατάσταση του κάθε ανθρώπου, μπορεί να χρειαστεί δημόσια ή ιδιωτική ασφάλιση. Ανεξάρτητα με το ποια θα επιλέξει, μπορούν να καλυφθούν τα βασικά έξοδα για νοσηλεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένα σύστημα παροχής υπηρεσιών από γιατρούς για έκτακτα και μη περιστατικά. 

Οι κανονισμοί βέβαια στη Γερμανία γίνονται σταδιακά πιο περίπλοκοι από ό, τι συνέβαινε στο παρελθόν και για αυτό συνιστάται ιδιαίτερα να συμβουλευτείτε έναν αγγλόφωνο και έμπειρο ειδικό για την ασφάλιση υγείας. 

Ασφάλιση Περιεχομένου Οικιακής Χρήσης

Πρόκειται για ένα είδος ασφάλειας το οποίο μπορεί να γίνει τις πρώτες μέρες της μετανάστευσής σας στη Γερμανία ή όταν αρχίσουν να φτάνουν τα πράγματά σας, καθώς έτσι θα γίνει ευκολότερα η καταγραφή. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι μία λίστα με τα αντικείμενα που θέλετε να ασφαλίσετε στο σπίτι σας και πρέπει να ξέρετε πως η συγκεκριμένη ασφάλεια καλύπτει ζημιές που προκλήθηκαν από πυρκαγιά, καταιγίδα, διάρρηξη και πλημμύρες που προκλήθηκαν από σπασμένους σωλήνες.

Αξίζει να αναφερθεί οτι η συγκεκριμένη ασφάλιση στη Γερμανία αναφέρει συνήθως μόνο τις παραπάνω περιπτώσεις. Έαν έχετε στην κατοχή σας αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας ή κοσμήματα, ρολόγια και έργα τέχνης, χρήσιμο θα ήταν να προτιμήσετε να ζητήσετε κάλυψη “όλων των κινδύνων”. 

marketplace-ellinika-proionta-ekswteriko
Το SuperGreeks Marketplace θα είναι από ώρα σε ώρα ανοιχτό ! Έχεις κάνει Like στο FB Page μας ; Follow στο Instagram ;

Ασφάλιση Νομικής Βοήθειας

Μπορεί να φαίνεται ως η πιο προαιρετική από τις βασικές ασφάλειες της χώρας αλλά στην πραγματικότητα η Ασφάλιση Νομικής Βοήθειας είναι από τις πιο χρίσημες στη Γερμανία. Η παρούσα ασφάλεια εξασφαλίζει τα έξοδα του/της δικηγόρου σας σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να εμπλακείτε σε μία δικαστική διαμάχη είτε ως ενάγων ή εναγόμενος/η. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με έναν ιδιοκτήτη ή εργοδότη στη χώρα.

Ασφάλιση αυτοκινήτου

Πρόκειται για μία τυπική, εύκολη, γρήγορη αλλά απαραίτητη ασφάλεια που δεν προκαλεί ιδιαίτερες δυσκολίες ανεξάρτητα με το αν θα αγοράσετε παλιό ή νέο αυτοκίνητο ή αν θα αποφασίσετε να νοικιάσετε ένα. Στις περιπτώσεις όμως που φέρετε το αυτοκίνητό σας από τη χώρα καταγωγής σας, πρέπει να έχετε αρχεία μη απαιτήσεων που έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλιστικές εταιρείες εκτός Γερμανίας. Αυτά αποδεικνύονται από την κατοχή πρωτότυπης επιστολής από τους προηγούμενους ασφαλιστές σας. Φροντίστε να έχετε τα απαραίτητα αυτά έγγραφα πριν μεταβείτε στη Γερμανία. 

Διαβάστε επίσης για την ασφάλιση υγείας και τους τρόπους πληρωμής στη Γερμανία

Αστική Ασφάλιση Ιδιωτικής Ευθύνης Τρίτων

Πρόκειται για μία σχετικά μη δαπανειρή ασφάλεια αλλά ίσως τη σημαντικότερη για τους ανθρώπους που μεταναστεύουν στη Γερμανία και καλό θα ήταν να τεθεί σε εφαρμογή από τη στιγμή που ενοικιάσετε το σπίτι ή διαμέρισμά σας. Στις μέρες μας οι μετανάστες στη Γερμανία μπορούν να γίνουν συχνά εύκολος στόχος για ψευδείς ισχυρισμούς και η συγκεκριμένη ασφάλεια θα μπορέσει να σας προστατέψει από αυτούς. Μια πολιτική υψηλής ποιότητας, με καλή κάλυψη στην ασφάλειά σας, θα σας παρέχει προστασία αναλαμβάνοντας τη διαχείριση ενός ισχυρισμού ή μιας απαίτησης εναντίον σας. Η ασφάλιση αστικής ευθύνης τρίτου μπορεί να κανονιστεί για να ξεκινήσει την ημέρα που θα φτάσετε στη Γερμανία και μπορεί να καλύψει την οικογένειά σας, τον εαυτό σας και τα κατοικίδιά σας. 

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!