Βέλγιο: Οι ειδικοί προειδοποιούν να μην παίρνετε δισκία ιωδίου για τυχόν πυρηνικές επιθέσεις, εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης

χάπια-πυρηνικά-φαρμακεία

Τα βελγικά φαρμακεία αντιμετωπίζουν μια πληθώρα πελατών που αναζητούν δισκία ιωδίου καθώς ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει φοβίες για πυρηνική καταστροφή 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πυρηνικού Ελέγχου του Βελγίου (FANC) προειδοποίησε ότι τέτοια δισκία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λαμβάνονται προληπτικά ή με δική σας πρωτοβουλία, αναφέρει το Le Soir .

«Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία δεν απαιτεί δισκία ιωδίου», έγραψε στο Twitter η FANC. «Για άτομα άνω των 40, είναι δυνητικά τοξική» η χορήγηση αυτών.

Όμως η Ένωση Βελγών Φαρμακοποιών (ABP) λέει ότι η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς. Την περασμένη Πέμπτη, διανεμήθηκαν περίπου 1.500 κουτιά με 10 δισκία ιωδιούχου καλίου (δωρεάν με την επίδειξη βελγικής ταυτότητας) και σχεδόν 4.000 την ημέρα δόθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο. 

Τα άτομα που έλαβαν ήδη δισκία το 2018 δεν χρειάζεται να αποκτήσουν περισσότερα, καθώς τα χάπια ιωδίου δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Στη συσκευασία σημειώνεται μόνο η ημερομηνία κατασκευής.

Η λήψη χαπιών χωρίς σύσταση μπορεί να είναι επικίνδυνη

Η FANC προσπάθησε να απωθήσει την αγορά πανικού, λέγοντας ότι τα δισκία «διατίθενται ακόμη ελεύθερα στα φαρμακεία, αλλά δεν είναι απαραίτητα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Λαμβάνετε ιώδιο μόνο κατόπιν σύστασης των αρχών».

Tο supergreeks.eu είναι ανεξάρτητο και δε λαμβάνει κρατική ή άλλη χρηματοδότηση. Με το SuperGreeks η μετανάστευση έγινε πρακτικά ευκολότερη, αλλά και περισσότερο όμορφη.

Η οικονομική σας συνεισφορά θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε περισσότερα χρήσιμα και ουσιαστικά άρθρα, καθώς και άρθρα σε βάθος σχετικά με τη ζωή στο εξωτερικό. Θα μας βοηθήσετε να απαντάμε καθημερινά στα δεκάδες μηνύματα που δεχόμαστε από συνανθρώπους μας στο SupporT του SuperGreeks και να βοηθάμε τις ελληνικές επιχειρήσεις. Θα μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

[doneren_met_mollie]

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks