Στο Βερολίνο με τις 185 διαφορετικές εθνικότητες

βερολίνο

Αγαπάμε το Βερολίνο γιαυτό που είναι και εν πολλοίς ότι είναι οφείλεται στους μετανάστες.

Στο Βερολίνο εκτιμάται ότι ζούνε μισό εκατομμύριο άνθρωποι που προέρχονται από κάπου εκτός Γερμανίας – το 14% δηλαδή του πληθυσμού της πόλης !

Από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου.

To Berlin είναι μοναδικό στον κόσμο. Είναι κόμβος για επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και ανοιχτό σε όλους τους ανθρώπους. Μια ανοιχτόμυαλη πόλη.

185 διαφορετικές εθνικότητες σε μια πόλη και αυτό είναι ΟΚ

185 διαφορετικές εθνικότητες λοιπόν σε μια πόλη Γερμανική, που τη λατρεύουμε για την πολυπολιτισμικότητα της. Σε μια πόλη χαρούμενη με καλό βιοτικό επίπεδο. Σε μια πόλη που δεν είναι πρόβλημα οι μετανάστες, δεν έχουνε πρόβλημα οι μετανάστες μεταξύ τους. Όλοι, ως επί το πλείστον ζούνε αρμονικά και δημιουργικά. Σε πόλεις, όπως στο Βερολίνο, οι παρέες είναι mix και αυτό είναι κάτι το υπέροχο – Με αυτό τον τρόπο γίνεσαι πολίτης όλου του κόσμου. Μαθαίνεις στους φίλους σου για την Ελλάδα, την κουλτούρα μας, τα φαγητά μας, σου μαθαίνουν και αυτοί για τα δικά τους. Μαγικό. Ανοίγει το μυαλό και κάπου εκεί στενεύουν τα περιθώρια για ρατσισμό, φανατισμό, εθνικισμό.

Με το που πηγαίνεις ως μετανάστης στο Βερολίνο αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος. Αντιλαμβάνεσαι ότι είναι πολλοί άλλοι σαν εσένα. Η πόλη και οι κάτοικοι αυτής θα σε υποδεχτούν με σεβασμό. Πανέμορφο Βερολίνο.

Και όπως θα διαπιστώσετε απλά με ένα ταξίδι στο Βερολίνο… Στο Βερολίνο όλοι σχεδόν μιλούν Αγγλικά. Είναι μια πόλη που λόγω και της πολυπολιτισμικότητας και λόγω της γενικότερης εξωστρέφειας δε θα ζοριστείς με τη γλώσσα. Βέβαια, αν θέλεις να μείνεις στο Βερολίνο θα σου συστήναμε αργά ή γρήγορα να μάθεις τη γερμανική γλώσσα – θα το εκτιμήσουνε όλοι, θα σου ανοίξουνε πολλοί νέοι δρόμοι για τη ζωή σου στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Άλλες πόλεις σαν το Βερολίνο

Το Άμστερνταμ με περίπου 190 διαφορετικές εθνικότητες, το Παρίσι, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες έιναι πόλεις με πάρα πολλούς expats. Σε όλες αυτές τις πόλεις, με τα προβλήματα τους, όλοι ζούνε αρμονικά μεταξύ τους.

Aγαπάμε Βερολίνο γιατί είναι μοναδικό… γιατί είναι αυτό που είναι…

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks