Πώς να ανοίξεις Bed & Breakfast στην Ολλανδία

airbnb-ollandia-kanonismoi

Εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε ένα bed & breakfast (B & B) στην Ολλανδία, πρέπει να συμμορφώνεστε με διάφορους κυβερνητικούς κανόνες και κανονισμούς. Στις Κάτω Χώρες, τα B & B δεν υπόκεινται ακόμη σε εθνική νομοθεσία και κανονισμούς. Κάθε δήμος ακολουθεί τη δική του πολιτική όσον αφορά τα B & B.

Παρακάτω σας παρέχουμε μια λίστα για να δείτε τις υποχρεώσεις και τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε το δικό σας Β & Β στην Ολλανδία. Όλα τα παρακάτω είναι απλά μια κατευθυντήρια γραμμή για το τι πρέπει να κάνετε, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε και με το δημαρχείο σας για να σας συμβουλέψει για μια σειρά από περισσότερα βήματα που μπορεί να χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση με Bed & Breakfast.

Το #SuperGreeks γράφει αυτά τα άρθρα για να εμπνεύσει νέους και παλαιότερους με προσανατολισμό την επένδυση σε μία εύρωστη χώρα που έχει “κομμάτι πίτας” για όλους !

Το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να ”διαγράψετε” ό,τι γνωρίζατε από Ελλάδα, να σεβαστείτε νομοθεσίες και κανόνες και με απόλυτο επαγγελματισμό να δημιουργήσετε κάτι δυνατό, προσαρμοσμένο στο 2020 όπου θα καλύψει τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού στην Ολλανδία. Ο απόλυτος επαγγελματισμός σε όλα τα επίπεδα είναι αυτός που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε. #BeSuperGreek

1. Τα βασικά

Registration, Bsn κτλ. είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος ερχόμενος στην Ολλανδία και πριν ανοίξει μια εταιρεία και για να είναι νόμιμος κάτοικος. Το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού και η έναρξη εταιρείας στις Κάτω Χώρες είναι τα αμέσως επόμενα βήματα. Δείτε στα link που σας παραθέτουμε και για το registration και για την έναρξη τραπεζικού λογαριασμού και εταιρείας.

2. Zoning Plan

Για να ανοίξετε ένα B & B θα πρέπει να έχετε επιλέξει την τοποθεσία της επιχείρησής σας και αν αυτή είναι έγκυρη από το δήμο γι’ αυτή σας τη δραστηριότητα.

Ένα σχέδιο χωροταξίας περιλαμβάνει λεπτομερείς κανόνες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα συγκεκριμένο οικόπεδο ή περιοχή. Δηλώνει, για παράδειγμα, ότι μπορούν να δημιουργηθούν κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις, καθώς και μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη και πλάτη κτιρίων. Αυτό το σχέδιο χωροταξίας θα πρέπει να το ελέγξετε με το Gemeente της περιοχής σας. Αν η περιοχή σας δεν μπορεί να είναι στο χωροταξικό πλάνο του δήμου σας , μπορείτε να τους ζητήσετε να το επανεξετάσουν και να δουν τι καλύτερο μπορεί να γίνει και με την δική σας περίπτωση.

Περισσότερα για το zoning plan διαβάστε εδώ!

3. Πυρασφάλεια

Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια πυρασφάλειας. Την άδεια αυτή την ζητάτε από τον δήμο που θα δραστηριοποιηθείτε και ονομάζεται ”gebruiksmelding”.

4. Περιβάλλον

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να υποβάλετε μια αίτηση περιβαλλοντικής διαχείρισης στην τοπική σας αρχή.

5. Υγιεινή

Εάν στο B & B σας έχετε σκοπό να παρέχετε φαγητό και ποτό, θα πρέπει να προσαρμοστείτε στους κανόνες υγιεινής. Δείτε εδώ (στην Αγγλική γλώσσα) περισσότερες πληροφορίες για τα πιστοποιητικά υγιεινής που παρέχονται.

6. Διατηρήστε ένα μητρώο επισκεπτών

Κάθε επιχείρηση που προσφέρει διανυκτέρευση πρέπει να διατηρεί ένα τρέχον μητρώο επισκεπτών. Με βάση αυτό το αρχείο, ο τοπικός δήμος εισπράττει τον τουριστικό φόρο. Ο τουριστικός φόρος ισχύει για επισκέπτες εκτός του δήμου και όχι για τους κατοίκους της πόλης.

7. Βακτήρια

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στις Κάτω Χώρες πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους της Legionella και να εμποδίζουν την ανάπτυξή της σε επικίνδυνα επίπεδα. Το Legionella είναι το όνομα ενός βακτηριδίου που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση των αεραγωγών που ονομάζεται λεγιονέλλωση ή νόσο του Legionnaire. Τα βακτήρια μπορεί να αναπτυχθούν σε ζεστό νερό όπως το νερό της βρύσης, σε πισίνα, υδρομασάζ και νερό μπάνιου, βρύσες.

Οι ιδιοκτήτες κτιρίων είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα του νερού της βρύσης. Πρέπει να εξασφαλίζουν ότι η υγεία των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με αυτό το νερό δεν κινδυνεύει. Πρακτικά μέτρα για την τήρηση αυτού του καθήκοντος φροντίδας μπορούν να βρεθούν στο Zorgplicht-legionella.nl (στα ολλανδικά).

Αν παρέχετε διανυκτέρευση σε περισσότερα από 5 άτομα, είστε υποχρεωμένοι να λάβετε μέτρα για την πρόληψη υψηλών επιπέδων λεγιονέλλας.

8. Άνοιγμα επιχείρησης

Διαβάστε σε ένα άρθρο του SuperGreeks για το πως ανοίγουμε μια επιχείρηση. Όλα αναλυτικά.

Για λογιστές από το SuperGreeks δείτε εδώ.

9. Moυσική , games κ.α.

Για κάθε νέα δραστηριότητα στο B & B σας, πιθανόν να χρειάζεστε και μια νέα άδεια. Για games ( π.χ. arcade ), δείτε εδώ. Για μουσική εδώ!

Για όλες τις υπόλοιπες άδειες επικοινώνησε με το δημαρχείο σου.

Αυτό ήταν ένα περιληπτικό άρθρο με αυτά που λιγότερο ή περισσότερο έχετε να κάνετε για να ανοίξετε μια επιχείρηση με B & B. Σκοπός του άρθρου: Η έμπνευση. Τα υπόλοιπα με το Gemeente σας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks