[BREAKING-LIVEBLOG] Τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοιό στο Βέλγιο

πρωθυπουργός-βέλγιο-κορονοιός

Ούτε μια εβδομάδα μετά την έναρξη ισχύος των προηγούμενων μέτρων, το Βέλγιο λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα για να σταματήσει το τέταρτο κύμα στη χώρα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κροo κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

*Aυτό το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς…

supergreeks
Δίκτυο 140 ελληνικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, χιλιάδες άρθρα και βοήθεια σε χιλιάδες Έλληνες στο SupporΤ με απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.
Παρέα εδώ και σχεδόν 4 χρόνια.
Στήριζε το SuperGreeks συμμετέχοντας σε όλη αυτή τη διαδικασία. Ρομαντικά και SuperGreek 🙂 #BeSuperGreek 😉

«Δυστυχώς, η πολύ πιο μολυσματική παραλλαγή Delta κάνει τη ζωή μας εξαιρετικά δύσκολη. Ποτέ δεν είχαμε τόσα πολλά κρούσματα κορονοιού στη χώρα μας», είπε. «Ευτυχώς, έχουμε τόσο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δραματικά στα νοσοκομεία».

«Ωστόσο είναι σαφές ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εντείνουμε τα μέτρα», είπε ο De Croo. «Εφαρμόζουμε ένα πακέτο αυστηρών μέτρων για μια περίοδο τριών εβδομάδων».

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές για όλους από 10 ετών, τόνισε. «Αυτό το μέτρο αφορά επίσης τα εμβολιασμένα άτομα».

Από αύριο, τα νυχτερινά κέντρα, οι ντίσκο και οι αίθουσες χορού πρέπει να κλείσουν ξανά. Θα απαγορευθούν επίσης τα ιδιωτικά πάρτι.

Ωστόσο, οι επισκέψεις ατόμων στο σπίτι, καθώς και γάμοι και κηδείες θα επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν κανονικά. 

Έκανες LIKE στη σελίδα μας στο FB Στο γκρουπάκι μας ? Follow στο Instagram ?

Κάνε LIKE και στο SuperGreeks Marketplace – έρχονται όμορφα πράματα σε λίγες ημέρες!

Ο κλάδος της εστίασης θα πρέπει να κλείνει τις πόρτες του στις 23:00 για μια περίοδο τριών εβδομάδων.

Επιπλέον, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε ένα τραπέζι σε μπαρ ή εστιατόρια θα περιοριστεί σε έξι, εκτός εάν αφορά μια οικογένεια με περισσότερα από 6 μέλη.

Οι αθλητικοί αγώνες και οι προπονήσεις σε κλειστούς χώρους μπορούν να συνεχιστούν, αλλά χωρίς φιλάθλους για την ώρα. Όταν ένας αγώνας πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους, εξακολουθεί να επιτρέπεται το κοινό.

Από τη Δευτέρα, οι δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται μόνο όταν το κοινό κάθεται. «Αυτό σημαίνει ότι οι οργανωμένες εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο μπορούν ακόμα να συμβούν όπως είχαν προγραμματιστεί. Με όλες τις προφυλάξεις και τα μέτρα κορονοιού, φυσικά».

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks

Η Συμβουλευτική Επιτροπή ζητά από τους Περιφερειακούς Υπουργούς Παιδείας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία.

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές ενέργειες που μπορεί να κάνει ο καθένας, είπε ο De Croo. «Περιορίστε τις επαφές σας. Δεν πρόκειται να βάλουμε έναν αριθμό σε αυτό. Δεν πρόκειται να αποφασίσουμε πόσα άτομα μπορείτε να φιλοξενήσετε στο σπίτι. Οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιούν το μυαλό τους, την κοινή τους λογική. Σημαντικό: η συνάντηση έξω είναι πολύ πιο ασφαλής.»

Τόνισε επίσης τη σημασία των αυτοελέγχων. «Διατίθενται στα φαρμακεία rapid test και τώρα και στα σούπερ μάρκετ. Είναι οικονομικά και γρήγορα.»

Η επόμενη Συμβουλευτική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, οπότε και θα αξιολογηθούν όλα τα μέτρα και αναμένεται περισσότερη σαφήνεια για τους εορτασμούς του τέλους του έτους.

Έχεις επιχείρηση στο Βέλγιο; Έλα στο συνεργατικό δίκτυο των SuperGreeks!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks