Παρά τον κορωνοϊό, 4,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Μπριζ το 2021

Βέλγιο-κορονοιός-ποδήλατο-καιρός

Το 2021, καταμετρήθηκαν 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες στο ιστορικό κέντρο της Μπριζ, οι οποίοι έμειναν εκεί για λίγες ώρες, μια μέρα ή αρκετές ημέρες. Αυτό είναι 31 τοις εκατό περισσότερο από το 2020, αλλά 42 τοις εκατό λιγότερο από το 2019

Όλα δείχνουν ότι ξανά ανακάμπτει ο τουρισμός στη μαγική Μπριζ- είναι δεδομένο ότι με το πέρας της πανδημίας, η Μπριζ θα επανέλθει 100 τοις 100 στα νούμερα του 2019 και πιθανόν να αναρριχηθεί και πιο ψηλά. Η πόλη είναι πανέμορφη. Μάλιστα οι SuperGreeks ακριβώς λίγο πριν ξεκινήσει η πανδημία ετοιμάζαμε εκδρομή από την Ολλανδία για Μπριζ, αλλά ακυρώθηκε γιατί ήδη όταν ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδρομής, είχε ξεφύγει η κατάσταση με τα κρούσματα.

Σίγουρα θα ξανά οργανώσουμε εκδρομή για Μπριζ.

Από το 2015, η Μπριζ έχει το δικό της βαρόμετρο επισκεπτών που παρακολουθεί τον αριθμό των επισκεπτών και τα δεδομένα προέλευσης με βάση τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Το 2021, αυτό το βαρόμετρο κατέγραψε 897.000 ημερήσιους ταξιδιώτες (κάτοικοι από τους γύρω δήμους), 3.100.000 ημερήσιους ταξιδιώτες και 555.000 τουρίστες με διανυκτέρευση

Λίγοι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Αυτή η κατάσταση είναι ασυνήθιστη για την Μπριζ, γιατί συνήθως σχεδόν οι μισοί επισκέπτες είναι από χώρες του εξωτερικού. Δεδομένων των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών και των διάφορων μέτρων, δεν αποτελεί έκπληξη αυτή η μείωση. Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν μόλις το ένα τέταρτο του συνηθισμένου. Οι επισκέψεις από χώρες εκτός ΕΕ ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτες, επομένως δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που έρχονται πολλοί.

Καμία προσφορά χωρίς ζήτηση, αλλά και καμία ζήτηση χωρίς προσφορά. Μέχρι τις 8 Μαΐου, ο κλάδος της εστίασης ήταν υποχρεωτικά κλειστός και οι εσωτερικοί χώροι επιτρεπόταν να ανοίξουν ξανά από τις 9 Ιουνίου. 

Ο τζίρος από τον τουρισμό υπολογίζεται στο μισό σε σχέση με το 2019 και ανέρχεται στα 325 εκατομμύρια ευρώ.

Πολλοί τουρίστες ήρθαν από την Ολλανδία – είναι δίπλα και οι Ολλανδοί συνεχίζουν να πηγαίνουν αυθημερόν εκδρομές στην Μπριζ ή ακόμα και με διανυκτέρευση για πολλές ημέρες.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks