Η Brussels Airlines ακυρώνει σχεδόν 700 πτήσεις Ιούλιο και Αύγουστο

brussels-airlines-απεργία-ακυρώσεις

Η Brussels Airlines ακυρώνει 675 πτήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να βοηθήσει στην ανακούφιση του φόρτου εργασίας του προσωπικού, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Η απόφαση ακολουθεί ένα αρχικό σχέδιο για τη μείωση 148 πτήσεων από το θερινό ωράριο, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο. Αυτή η νέα κίνηση θα είναι ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο ως απάντηση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που καταγγέλλουν τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που επιβάλλεται στους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας.

Oι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν τριήμερη απεργία από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση περίπου 315 πτήσεων που επηρέασαν περίπου 40.000 ταξιδιώτες.

Αφού απείλησαν για περαιτέρω δράση την περασμένη εβδομάδα, τα συνδικάτα συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Brussels Airlines, Peter Gerber, τη Δευτέρα για να συζητήσουν το θερινό πρόγραμμα.

“Σήμερα ανταποκρινόμαστε ξεκάθαρα στο αίτημα των συνδικάτων. Ελπίζουμε να αποκλείσουμε οριστικά οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια και να δώσουμε πραγματική εγγύηση στους επιβάτες μας που θα ταξιδέψουν στη συνέχεια”, ανακοίνωσε η διοίκηση της Brussels Airlines μετά τη συνάντηση με τους συνδικαλιστές.

Οι ακυρωμένες πτήσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% του προγράμματος της Brussels Airlines και έλλειμμα 10 εκατ. ευρώ. Τεράστιες απώλειες κερδών για την εταιρεία υπήρξαν και από την 3ημερη απεργία των εργαζομένων.

Όλοι οι ταξιδιώτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις έχουν ενημερωθεί και τους έχουν προσφερθεί εναλλακτικές λύσεις.

Η διοίκηση και τα συνδικάτα πρόκειται να συναντηθούν ξανά στις 23 Αυγούστου. 

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks