Αεροδρόμιο Σαρλερουά (Βέλγιο): Κλειστό για αναχωρήσεις και την Τετάρτη

ryanair-αεροδρόμια-γαλλία


Επετεύχθη προσυμφωνία με τα συνδικάτα, αλλά το αεροδρόμιο του Σαρλερουά θα παραμείνει κλειστό για αναχωρήσεις την Τετάρτη μέχρι νεωτέρας.

Ξεκίνησε η προπώληση – Βέλγιο, Βρυξέλλες

Μετά από μια διήμερη απεργία του προσωπικού ασφαλείας των Security Masters στο αεροδρόμιο του Charleroi, εκπρόσωποι των συνδικάτων κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία με το αεροδρόμιο. Τα συνδικάτα CGSLB, CSC και FGTB με κοινό δελτίο τύπου ενημέρωσαν γιαυτό.  Ωστόσο, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για αναχωρήσεις μέχρι νεοτέρας την Τετάρτη.

Το προσωπικό της Security Masters σταμάτησε να εργάζεται τη Δευτέρα, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένο με την απόφαση της BSCA Security –υπεργολάβου αεροδρομίου– να αναθέσει τους ελέγχους ασφαλείας των επιβατών σε δύο χειριστές αντί για έναν. Οι εργαζόμενοι της Security Masters φοβούνται πως αν μπει ακόμα μια εταιρεία ασφαλείας στο αεροδρόμιο θα χάσουν τότε αυτοί τη δουλειά τους.

Έχει επιτευχθεί τώρα μια προκαταρκτική συμφωνία από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των υπευθύνων για τους Masters Security και του αρμόδιου υπουργού της Βαλλονίας, Adrien Dolimont. Αυτή η συμφωνία αναφέρει ότι δε θα υπάρξει δεύτερη εταιρεία ασφαλείας προς το παρόν και ότι θα υπάρξει μόνο στην περίπτωση που αυξηθούν οι ταξιδιώτες έως το 2025.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων αποδέχθηκαν το προσύμφωνο και τώρα θα το παρουσιάσουν στα μέλη του σωματείου. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί οριστικά από το προσωπικό του Security Masters. Ως εκ τούτου, όπως γνωρίζουμε, το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη για αναχωρήσεις. Εάν εγκριθεί η συμφωνία, το αεροδρόμιο θα μπορούσε να ανοίξει ξανά τις πόρτες του για να αναχωρήσεις την Πέμπτη.

Ryanair & Tui

Η Ryanair έχει ήδη πει ότι όλοι οι επιβάτες που είχαν εισιτήριο από το Charleroi την Τετάρτη μπορούν να κάνουν εκ νέου κράτηση ή να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Η TuiFly μετέφερε πτήσεις από το Charleroi στο αεροδρόμιο Zaventem.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks