Αφιέρωμα στη μεγαλύτερη λίμνη της Γερμανιάς (Κωνσταντία Constance)

Η Κοστανς (ή Κωνσταντία ή κοστάντζα αν προτιμάς) είναι μια λίμνη 3 χωρών 🇦🇹 🇩🇪 🇨🇭 Αυστρία, Γερμανία, και Ελβετία!

Η Κοστανς (ή Κωνσταντία ή κοστάντζα αν προτιμάς) είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Γερμανίας, αλλά τη μοιράζεται με Αυστρία, Γερμανία, Λίχτενσταϊν και Ελβετία και βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων.

Lindau – Πόλη της Λίμνης

Αυτή η λίμνη έχει νησάκια και είναι μια παραμυθένια τοποθεσιά όπου εκβάλλει ο ποταμός Ρήνος – χωρίζεται στη Βόρεια και Νότια λίμνη (Obersee & Ontersee).

Η λίμνη της Κωνσταντίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού ανά επιφάνεια στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη (και η δεύτερη μεγαλύτερη σε όγκο), μετά τη λίμνη της Γενεύης και (σε ​​έκταση) τη λίμνη Balaton .

Η εποχή των παγετώνων

Η λίμνη της Κωνσταντίας σχηματίστηκε από τον παγετώνα του Ρήνου κατά την εποχή των παγετώνων.

 Μετά το τέλος της τελευταίας περιόδου των παγετώνων, περίπου 10.000 χρόνια πριν, το Obersee και το Untersee ήταν από τότε μια ενιαία λίμνη. 

Το όνομα

Στην αρχαιότητα οι δύο λίμνες είχαν διαφορετικά ονόματα. αργότερα, για άγνωστους λόγους, έφτασαν να έχουν το ίδιο όνομα – τό όνομα μιας πόλης που βρίσκεται στη λίμνη – η πόλη Κωνσταντία βρίσκεται στη βόρεια τοποθεσία της λίμνης.

Ο Ρωμαίος γεωγράφος Pomponius Mela ήταν ο πρώτος που ανέφερε τις λίμνες γύρω στο 43 μ.Χ., αποκαλώντας την άνω λίμνη Lacus Venetus και την κάτω λίμνη Lacus Acronius.

Το σημερινό γερμανικό όνομα της λίμνης είναι bodensee.

Η ώρα

Τον 19ο αιώνα, υπήρχαν πέντε διαφορετικές τοπικές ζώνες ώρας γύρω από τη λίμνη της Κωνσταντίας. Η Κωνσταντία, που ανήκε στο Μεγάλο Δουκάτο της Βάδης, τηρούσε την ώρα της Καρλσρούης, το Φριντριχσχάφεν είχε την ώρα του Δουκάτου της Βυρτεμβέργης, στο Λινταου, την ώρα του Μονάχου της Βαυαρίας και το Μπρέγκεντς την ώρα της Πράγας, ενώ η ελβετική ακτή την ώρα της Βέρνης. 

Θα χρειαζόταν κανείς να ταξιδέψει μόνο 46 χιλιόμετρα για να επισκεφθεί πέντε ζώνες ώρας. 

Δεδομένου του όγκου του εμπορίου και της κίνησης στη λίμνη της Κωνσταντίας, αυτό οδήγησε σε σοβαρή σύγχυση. Τα δημόσια ρολόγια στα λιμάνια χρησιμοποιούσαν τρεις διαφορετικές όψεις ρολογιού, ανάλογα με τους προορισμούς που πρόσφεραν οι εταιρείες σκαφών της εποχής. 

Όλη η αυτή η σύγχυση υπήρχε έως το 1896 όπου η λίμνη κινούνταν στην κοινή ώρα CET που έχουμε μέχρι και σήμερα.

Στο σήμερα

Σήμερα, η λίμνη αυτή είναι από τα ομορφότερα μέρη της Ευρώπης. Προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες και είναι ιδανικός προορισμός για πεζοπορία, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες.

Τον προτείνουμε ως προορισμό για εκδρομή ή ακόμα και πολυήμερες διακοπές.

Σύντομα οι SuperGreeks θα σας έχουν PHOTO STORY από την περιοχή.

*Αν πας στην Κοστάνζ ή Κωνσταντία ή όπως θέλεις να τη λες .. Μην ξεχάσεις να μας ταγκάρεις στις φωτογραφίες σου Instagram- θα χαρούμε να τις προβάλλουμε.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks