Όλες οι πληροφορίες για το τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Ολλανδία-κορονοιός-τεστ

Όποιος από εμάς έχει συμπτώματα κορονοιού στο Βέλγιο, ακόμα και ήπια όπως

  • Βήχας
  • Αναπνευστικά προβλήματα
  • Πυρετός
  • Πόνοι
  • Κούραση
  • Απώλεια αίσθησης οσμής ή γεύσης
  • Διάρροια

Θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον προσωπικό μας ιατρό. Εάν ο γιατρός μας υποψιάζεται ότι έχουμε κορονοιού, θα μας παραπέμψει για να κάνουμε το τεστ. Τα τεστ θα σταλούν στο εργαστήριο για ανάλυση την ίδια ημέρα.

Στο μεταξύ, ο γιατρός σας θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε μια λίστα με όλα τα άτομα με τα οποία ήρθατε σε επαφή έως και δύο ημέρες πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων σας . Αυτή η λίστα θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η δοκιμή σας είναι θετική, ως μέρος της παρακολούθησης επαφών .

*Για όσο δεν έχουμε λάβει τα αποτελέσματα του τεστ θα πρέπει να παραμείνουμε στο σπίτι .

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα θα τα λάβετε, ανεξαρτήτως αν είναι θετικά ή αρνητικά. Αν λάβετε ένα θετικό τεστ, η κατάσταση της υγείας σας θα παρακολουθείται στενά και θα σας συνταγογραφηθεί η απαραίτητη θεραπεία.

Το κέντρο επαφών θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ενημερώσει τα άτομα που βρίσκονται κοντά σας και τις επαφές σας ότι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί και οι ίδιοι τους στον Covid-19.

Διαδικασία σε περίπτωση στενής επαφής με ένα άτομο που έχει διαγνωστεί τελικά με τον κορονοιό

Προκειμένου να επεκταθεί η ανίχνευση ασυμπτωματικών περιπτώσεων, όλα τα άτομα που είχαν στενή επαφή με κάποιον που έχει δοκιμαστεί θετικά θα εξεταστούν και τα ίδια τους τώρα. Μπορούν να δοκιμαστούν δύο φορές, αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, στην αρχή και στο τέλος της καραντίνας τους. Η διάκριση γίνεται ανάλογα με την επαγγελματική δραστηριότητα του ατόμου.

Για άτομα που εργάζονται με άτομα που κινδυνεύουν (π.χ. νοσηλευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό), ο έλεγχος στο τέλος της καραντίνας είναι ο πιο σημαντικός: είναι σημαντικό ένας ασυμπτωματικός φορέας να μην επιστρέψει στη δουλειά εάν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.

Άλλα άτομα θα πρέπει κατά προτίμηση να δοκιμάζονται στην αρχή της καραντίνας.

Που μπορώ να κάνω το τεστ;

Πρέπει να κάνω ένα τεστ PCR για να ταξιδέψω στο εξωτερικό. Ποια είναι η διαδικασία;

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ή με ένα εργαστήριο. Αυτά τα τεστ δεν επιστρέφονται από την υποχρεωτική ασφάλιση υγείας και μπορούν να χρεωθούν στο άτομο που ταξιδεύει με χρέωση 46,81 ευρώ.

Για να δείτε την ίδια διαδικασία για την Ολλανδία, εδώ!

Επειδή είναι πιθανόν αργά ή γρήγορα να υπάρχει πρόβλημα με τα τεστ και τη διαθεσιμότητα όπως στην Ολλανδία και την Ελλάδα, μην ζητάτε να κάνετε τεστ εάν δεν έχετε πραγματικά συμπτώματα , ώστε να έχει γι’ αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη. 🙂

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks