Οι ταξιδιωτικές οδηγίες της Γερμανίας για Ολλανδία – Βέλγιο

Γερμανία-Ολλανδία-Βέλγιο-ταξίδια

Η εξάπλωση του κορονοϊού συνεχίζει να διατηρεί κάποιους περιορισμούς στη διεθνή ενάρια και ταξιδιωτική κυκλοφορία. Στο πλαίσιο αυτό ας δούμε σήμερα τους περιορισμούς που ισχύουν από την πλευρά της Γερμανίας σε Βέλγιο και Ολλανδία. 

Λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων επί του παρόντος υπάρχουν μόνο προειδοποιήσεις για περιττά τουριστικά ταξίδια στην Ολλανδία (με εξαίρεση τις επαρχίες Zeeland και Limburg).

Επιδημιολογική κατάσταση 

Η Ολλανδία επηρεάζεται πλέον περισσότερο από τον Covid-19. Στις επαρχίες της Βόρειας (συμπεριλαμβανομένου και του Άμστερνταμ) και της Νότιας Ολλανδίας (συμπεριλαμβάνονται οι πόλεις της Χάγης και του Ρότερνταμ), Ουτρέχτη, Βόρεια Μπαμπάντ, Γκρόνιγκεν, Γκέλντερλαντ, Φλέβολαντ, Ντάρεν, Οβερίσελ και Friesland, τα κρούσματα είναι περισσότερα από 50 ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες.    

Γι’ αυτό και τα συγκεκριμένα μέρη της χώρας ταξινομήθηκαν ως περιοχές κινδύνου. 

το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) παρέχει όλα τα λεπτομερή στοιχεία που χρειάζεστε. 

σεμινάριο-ψυχολογία

Είσοδος στις χώρες

Δεν υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι μεταξύ της Ολλανδίας και της Γερμανίας. Η είσοδος για ταξιδιώτες από τη Γερμανία είναι δυνατή χωρίς περιορισμούς.  

Σε έναν γενικότερο κανόνα, μπορούν να εισέλθουν ταξιδιώτες από χώρες με κίνδυνο υγείας ίδιο ή μικρότερο από αυτόν της Ολλανδίας. Η Γερμανία κατατάσσεται ως ίση (προς το παρόν η ένδειξη κινδύνου είναι πορτοκαλί). Ωστόσο οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν το αεροπλάνο από όλες τις χώρες, πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα υγείας και να τη φέρουν μαζί τους πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους. 

Για τους λάτρεις του καλού κρασιού σε συνδυασμό με ένα καλό τυρί

Μετακίνηση με λεωφορείο…

Η μετακίνηση με το λεωφορείο είναι δυνατή χωρίς περιορισμούς. Τα σύνορα Ολλανδίας – Γερμανίας ήταν πάντα ανοιχτά.

Ταξιωτικές οδηγίες

Φυσικά, δε λείπουν οι περιορισμοί, οι διαγραφές και οι ακυρώσεις στις συνδέσεις πτήσεων αλλά και λεωφορεία που διανύουν μεγάλες αποστάσεις, όπως και στη διασυνοριακή χρήση ενοικιαζόμενων οχημάτων.  

Τι ισχύει για το Βέλγιο

Το Βέλγιο εξακολουθεί να δέχεται ένα σκληρό πλήγμα από τον Covid-19 σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων στις Βρυξέλλες, καθώς και στις μεγαλύτερες περιοχές της Φλάνδρας και της Βαλλονίας είναι πάνω από 50 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα μιας εβδομάδας. Γι’ αυτό και το Βέλγιο κατατάσσεται ως περιοχή κινδύνου. 

μάσκες-βέλγιο

Είσοδος στη Γερμανία 

Το βελγικό υπουργείου Εξωτερικών κατατάσσε ορισμένες χώρες και περιοχές παγκοσμίως ως “κόκκινες” (περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό κίνδυνο) και “πορτοκαλί” ζώνες (περιοχές με μέτρι κίνδυνο). 

Σ’ ότι αφορά τη Γερμανία, καμιά περιοχή δεν έχει χαρακτηριστεί ως “κόκκινη”. Αντίθετα “πορτοκαλί” είναι επί του παρόντος οι διοικητικές περιφέρειες της Στουτγκάρδης, του Τούμπινγκεν, της Καρλσρούης, του Φράιμπουργκ, της Σουηβίας, της Μέσης και Κάτω Φραγκονίας, του Άνω Παλατινάτου, της Άνω και Κάτω Βαυαρίας, του Ντάρμσταντ, του Άρνσμπεργκ, του Μίνστερ, του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας, του Βερολίνου, της Βρέμης, του Αμβούργου καθώς επίσης και οι περιοχές του Ανόβερου και του Τσέμνιτς. 

Για όσους ταξιδεύουν εκεί, συνίσταται καραντίνα επτά ημερών στο σπίτι μετά την είσοδο στο Βέλγιο. Εξαιρέσεις ισχύουν για μετακινούμενους, εποχιακά εργαζόμενους και επαγγελματίες οδηγούς, καθώς και για ορισμένους λόγους ταξιδιού. 

Μετακίνηση…

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, γίνονται θερμομετρήσεις σε όλους τους επιβάτες. Η είσοδος δεν επιτρέπεται με πυρετό άνω των 38 βαθμών. Επίσης στο αεροδρόμιο υπάρχει κέντρο διαγνωστικών τεστ για όσους επιστρέφουν από τις κόκκινες ζώνες. 

Οδική μετακίνηση

Οδικώς η μετακίνηση είναι επιτρεπτή και χωρίς συνοριακούς ελέγχους. Η βελγική αστυνομία διεξάγει τυχαίους ελέγχους στα χερσαία σύνορα για να διασφαλίσει ότι έχει συμπληρωθεί το έντυπο εντοπισμού επιβατών δημόσιας υγείας. Η φόρμα δεν είναι υποχρεωτική για ταξιδιώτες που βρίσκονται στο Βέλγιο για λιγότερο από 48 ώρες. 

Στο μεταξύ να σημειωθεί ότι τα άσκοπα ταξίδια σε χώρες που το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου χαρακτηρίζει ως “κόκκινες ζώνες” δεν απαγορεύονται από τις 25/9. Ωστόσο υπάρχει ακόμη επείγουσα προειδοποίηση ταξιδιού. 

Ταξιδιωτικές συνδέσεις

Η διασυνοριακή κυκλοφορία αεροπλάνων, τρένων και λεωφορείων λειτουργεί, αλλά μειώνεται εν μέρει.

Like στη σελίδα μας στο facebook 🙂 Είναι διαφορετικό. Αξίζει.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks