Έναρξη δανειστικής βιβλιοθήκης στο ελληνικό σπίτι του Ρότερνταμ

vivliothiki-ellines-rotterdam

Σας αρέσουν τα βιβλία;

Έναρξη δανειστικής βιβλιοθήκης στο ελληνικό σπίτι του Ρότερνταμ με τεράστια γκάμα και “δυνατή” λίστα με βιβλία!

Το Ελληνικό Σπίτι στο Ρότερνταμ προσφέρει στα μέλη της Ένωσης την ευκαιρία να δανειστούν ελληνικά βιβλία μέσα από τη βιβλιοθήκη του, η οποία αριθμεί περίπου 2.000 μοναδικές εκδόσεις.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Παρασκευή βράδυ 19:30 – 20:30 και κάθε Κυριακή 12.00-14.00. Ωστόσο, συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται πριν την επίσκεψη([email protected] ή [email protected]).

Χρήσιμοι Κανόνες Λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης

– Δικαίωμα δανεισμού βιβλίων έχουν όλα τα μέλη της Ένωσης τόσο τα τακτικά όσο και τα υποψήφια μέλη (περισσότερα για τα μέλη του Συλλόγου μπορείτε να διαβάσετε στη σχετική ανάρτηση), με την προϋπόθεση πως το κάθε μέλος που αιτείται να κάνει χρήση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης είναι συνεπές ως προς την ετήσια συνδρομή του προς τον Σύλλογο.

Η μόνη διαφορά αναφορικά με το δανεισμό βιβλίων είναι πως τα τακτικά μέλη έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται δωρεάν τα βιβλία τους, ενώ τα υποψήφια μέλη χρειάζεται να καταβάλουν για μία και μοναδική φορά χρηματική εγγύηση της τάξης των 15 ευρώ. Αυτή η χρηματική εγγύηση θα επιστρέφεται στο κάθε υποψήφιο μέλος μετά την επιστροφή των πρόσφατων βιβλίων που δανείστηκε σε άρτια κατάσταση και κατόπιν δήλωσής του ότι δεν επιθυμεί πλέον να κάνει χρήση της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Σπιτιού.

– Το κάθε νέο μέλος – τακτικό ή υποψήφιο – μετά την επιτυχή ηλεκτρονική εγγραφή του στο Σύλλογο, θα λαμβάνει επίσημο μήνυμα καλωσορίσματος στην Ένωση. Για το μεν τακτικό μέλος αυτό παράλληλα σημαίνει δικαίωμα χρήσης της Δανειστικής Βιβλιοθήκης όμως για το υποψήφιο μέλος απαιτείται, πέραν της συνδρομής, επίσης η καταβολή της εγγύησης των 15 ευρώ.

– Το κάθε μέλος – τακτικό ή υποψήφιο – δικαιούται να δανείζεται 2 βιβλία την κάθε φορά. Εξυπακούεται πως εάν ένα μέλος θέλει κάθε φορά που επισκέπτεται τη Δανειστική Βιβλιοθήκη να δανείζεται 2 νέα βιβλία, θα πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέφει σε άρτια κατάσταση τα 2 προηγούμενα βιβλία που δανείστηκε.

– Η περίοδος δανεισμού για όλα τα μέλη – τακτικά και υποψήφια – είναι 4 εβδομάδες. Η περίοδος δανεισμού μπορεί να επιμηκυνθεί με μία ακόμη περίοδο τεσσάρων εβδομάδων εφόσον το μέλος επισκεφτεί το Ελληνικό Σπίτι με τα βιβλία και το ζητήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους κανόνες της Δανειστικής Βιβλιοθήκης ή για ενδεχόμενη δωρεά βιβλίων στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Σπιτιού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail  ή facebook μαζί μας, ενώ μπορείτε να περάσετε κι από το Ελληνικό Σπίτι στο Ρότερνταμ, στις μέρες και ώρες λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης.

elliniki-koinotita-rotterdam

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βιβλία

Δείτε εδώ

  • Είναι δυνατή πραγματικά και έχει αρκετούς θησαυρούς!

Περισσότερες δραστηριότητες

Δείτε εδώ!

SuperGreeks

Συγχαρητήρια για την οργάνωση αυτού του εγχειρήματος! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που τρέχουν το ζήτημα με την βιβλιοθήκη και γενικότερα παρόμοιες δραστηριότητες στο ελληνικό σπίτι του Ρότερνταμ.

Εμείς επικροτούμε τέτοιες προσπάθειες και ό,τι αφορά τα βιβλία αλλά και υπόλοιπες παρόμοιες πολιτιστικές δραστηριότητες, είμαστε πρόθυμοι πάντα να τις κοινοποιούμε και φυσικά να τις υποστηρίζουμε.

Τέτοιες κινήσεις είναι που θα μας βοηθήσουν να είμαστε μονοιασμένοι , τέτοιες κινήσεις είναι και κινήσεις εξωστρέφειας … Τέτοιες κινήσεις είναι που μας κάνουν SuperGreeks, τους Έλληνες του Εξωτερικού!

🙂 Δανειστική βιβλιοθήκη στην Ελληνική κοινότητα του Ρότερνταμ! Επικροτούμε τέτοιες κινήσεις και αναμένουμε και τις περισσότερες δραστηριότητες για τους βιβλιόφιλους 🥰 Μπράβο!

Γουστάρουμε Het Griekse Huis Rotterdam!

Πηγή : Όλες τις πληροφορίες τις αντλήσαμε από το Ελληνικό σπίτι 🙂

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks