Ολλανδία: Ταξιδεύοντας στο Delft

Ντέλφτ-Ολλανδία

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε μια πόλη από το TOP5 της Ολλανδίας. Σε μια πόλη πανέμορφη, πλούσια στο παρελθόν, με ιστορία και μέλλον. Σήμερα ταξιδεύουμε στο Ντέλφτ!

🍄 Δεν υπερβάλουμε. Είναι TOP πόλη- Περπατώντας τη θα νομίζεις ότι είσαι σε παραμύθι. Μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όσοι έχουν βρεθεί σε αυτή την πόλη. Βtw, από τις ομορφότερες και επιβλητικότερες πλατείες – από τις αγαπημένες μας είναι στην Ευρώπη.

🪙 Μια πόλη που νιώθεις τη μεγαλοπρέπεια από το παρελθόν της, τη δόξα από τη χρυσή εποχή.

📌 Βρίσκεται ανάμεσα σε Ρότερνταμ και Χάγη. Σε απόσταση αναπνοής και από τις δύο πόλεις, στο κέντρο της Ολλανδίας. Κομβικό σημείο.

🚲 Ποδηλατούπολη – θα δεις παντού ποδήλατα.

🎨 Εκεί γεννήθηκε και έζησε ο σπουδαίος ζωγράφος, Johannes Vermeer

Εδώ είναι πασίγνωστη η κεραμική τέχνη από τον 17ο αιώνα 💙🤍💙 Γαλάζιο – άσπρο τα χρώματα από κινέζικη πορσελάνη!

🎓 Η πόλη έχει ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Φέτος βρέθηκε στην 75η θέση της παγκόσμιας λίστας με τα καλύτερα πανεπιστήμια. Το 31% είναι διεθνείς φοιτητές και γι’ αυτό στην πόλη θα συναντάς συνέχεια φοιτητές που μιλούν διαφορετικές γλώσσες.

☕️ Για πρωινό πηγαίνουμε στο P__D deli pies & coffee Co. Delft, ενώ έπειτα για μπίρες και κοκτέιλς στο John Rabbit🍹

🐿🦨🐮 Αξίζει, όπως σε όλη την Ολλανδία, να πάτε στα οργανωμένα μονοπάτια για πεζοπορία και ποδηλασία έξω από την πόλη.

🟠⚪️ Η πόλη είναι συνδεδεμένη με τη δυναστεία των ηγεμόνων της Οράγγης (Oranje) και, κατ’ επέκτασιν με τη σημερινή βασιλική οικογένεια.

🍺Κάποτε το Delft ήταν φημισμένο για την μπίρα του. Γύρω στο 1550, η Delft ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός μπύρας στην Ολλανδία.🍻 Έχει πλούσια ιστορία με την μπίρα- τώρα πλέον παράγει τα τελευταία χρόνια ξανά την δική της τοπική μπίρα με το όνομα “«Koperen Kat»”

🧨💣 Την 12η Οκτωβρίου το 1654 καταστράφηκε μεγάλο μέρος της πόλης, ενώ σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι και χιλιάδες τραυματίστηκαν από μια έκρηξη σε μπαρουτοαποθήκη

😎 Το Ντέλφτ αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 100 χιλιάδες κατοίκους και μπορούμε να την ονομάσουμε ως πολυπολιτισμική.

🍀 Ναι, σίγουρα προτείνουμε το Ντέλφτ για ημερησία εκδρομή ή διακοπές. Σίγουρα είναι μια καταπληκτική πόλη για να ζεις με φοβερό βιοτικό επίπεδο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks