ΕΕ: Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν προκαλεί θρόμβους αίματος

Ολλανδία-Covid-19-Πρόστιμα

Ο ειδικός φορέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλήρως πεπεισμένος, ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των πιθανών κινδύνων. Οι επιστήμονες της υγείας παγκοσμίως δέχονται αυξανόμενες πιέσεις, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca.

Σχετικά άρθρα:

Εμβόλιο AstraZeneca: Δέκα αναφορές για παρενέργειες στην Ολλανδία

Ποιες χώρες έχουν αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Εμβόλιο AstraZeneca: Δέκα αναφορές για παρενέργειες στην Ολλανδία

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τα εμβόλια AstraZeneca είναι η αιτία των θρόμβων αίματος που αναφέρθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) την Τρίτη. Ο ειδικός οργανισμός απάντησε, αφού περισσότερες από 12 χώρες της ΕΕ ανέστειλαν το εμβόλιο της AstraZeneca, λόγω προβληματισμών για την υγεία των πολιτών τους.

“Ο οργανισμός εξακολουθεί να είναι απόλυτα πεπεισμένος, ότι τα οφέλη του AstraZeneca για την αντιμετώπιση της Covid-19 υπερτερούν τον κίνδυνο ενδεχόμενων παρενεργειών“, πρόσθεσε ο εκτελεστικός διευθυντής, Emer Cooke. Επιπλέον, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία αξιολόγηση της ΕΜΑ για τα μεμονωμένα περιστατικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Ποιες είναι οι ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο;

Υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια του εμβολίου σε ορισμένες χώρες, μετά από αρκετές περιπτώσεις θρόμβων αίματος ή εγκεφαλικών αιμορραγιών σε άτομα μετά την λήψη του εμβολίου. Επίσης, έχει αναφερθεί μικρός αριθμός. Ο ΠΟΥ και η AstraZeneca επέμειναν ότι η λήψη του εμβολίου είναι ασφαλής και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο και στα περιστατικά θρόμβων αίματος.

Τα τρία μεγαλύτερα έθνη της ΕΕ, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία ενώθηκαν και αποφάσισαν την αναστολή της χρήσης του εμβολίου τη Δευτέρα. Η Σουηδία και η Λετονία ακολούθησαν την Τρίτη.

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks