Γερμανία: Εκατοντάδες διαδήλωσαν κατά των περιοριστικών μέτρων

διαδήλωση

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες Σάββατο, σε διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε γερμανικές πόλεις, εναντίον των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περίπου 580 άνθρωποι συμμετείχαν σε «σιωπηλή πορεία» στο Βερολίνο, σύμφωνα με υπολογισμούς της γερμανικής αστυνομίας. Στο Αμβούργο και στη Δρέσδη, πραγματοποιήθηκαν αυτοκινητοπορείες, υπό το λάβαρο της οργάνωσης “Querdenken”.

Η οργάνωση, το όνομα της οποίας θα μπορούσε να αποδοθεί ως «παράλληλη σκέψη», προσελκύει διάφορους υποστηρικτές από αντιτιθέμενες, εκ πρώτης όψεως, πλευρές του πολιτικού φάσματος, που υποστηρίζουν ότι τα περιοριστικά μέτρα παραβιάζουν δικαιώματα των πολιτών.

Επίσης, αντιδιαδηλωτές κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε, ότι οι κινητοποιήσεις ήταν ειρηνικές.

Στο Βερολίνο είχαν εκφράσει πρόθεση -κατά τους διοργανωτές- να λάβουν μέρος στην πορεία περίπου 1.000 άνθρωποι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, κάτοικοι φώναζαν και σφύριζαν από τα μπαλκόνια τους, αποδοκιμάζοντας την κινητοποίηση. Ορισμένοι από τους αντιδιαδηλωτές φώναζαν το σύνθημα «έξω οι Ναζί», ενώ άλλοι χτυπούσαν μαγειρικά σκεύη. Πάντως γενικά, δεν υπήρξαν επεισόδια.

Περίπου 220 αυτοκίνητα σχημάτισαν πομπή στο Αμβούργο (δυτικά), σε ένδειξη εναντίωσης στα μέτρα, σύμφωνα με την αστυνομία. Στα οχήματα είχαν τοποθετηθεί πανό με συνθήματα, όπως: «Ανάσανε ελεύθερα, σκέψου ελεύθερα» ή «θεμελιώδη δικαιώματα, όχι δικαίωμα στον εμβολιασμό».

Ποδηλάτες αντιδιαδηλωτές, πάντως, σταμάτησαν την πορεία αρκετές φορές. Τουλάχιστον ένας από τους αντιδιαδηλωτές συνελήφθη. Στη Δρέσδη (ανατολικά), 482 οχήματα πήραν μέρος στην αυτοκινητοπορεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks