Μαζική διαδήλωση χθες στο Βερολίνο και σε άλλες 30 πόλεις της Γερμανίας για το προσφυγικό

verolino-poreia-antifascism

Διαδηλώσεις σε 30 πόλεις της Γερμανίας για το προσφυγικό. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η διαδήλωση στο Βερολίνο όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότεροι από 8000 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.

Η πορεία πέρασε μπροστά από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατέληξε συμβολικά στο ελληνικό προξενείο.

«Ντρεπόμαστε για όλες αυτές τις σκληρές εικόνες που προέρχονται από την Ελλάδα, για την απάνθρωπη, αλλά και επικίνδυνη αντιμετώπιση των προσφύγων ως εχθρικό στράτευμα που επιχειρεί να εισβάλει στην Ευρώπη. Οι ρατσιστικές ξενοφοβικές πολιτικές είναι που δίνουν τον χώρο σε ομάδες ακροδεξιών και φασιστών να αλωνίζουν, με την ανοχή, αν όχι στήριξη της αστυνομίας, επιτιθέμενοι στους πρόσφυγες και στον κόσμο που στέκεται με ανθρωπιά απέναντί τους. Να ανοίξει η Ελλάδα και η Ευρώπη τα σύνορα της και να καλωσορίσει τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Να βάλουμε το μίσος πίσω στις τρύπες του», σημειώνει η ομάδα Reakt, συλλογικότητα Ελλήνων που ζουν στο Βερολίνο.

Ως SuperGreek θα πούμε ότι ο κόσμος θα πρέπει να απαιτήσει να σταματήσουν χθες οι πόλεμοι σε όλο τον κόσμο. Αυτό απαιτούμε και εμείς.

Αντί να τα βάζουμε με τους πρόσφυγες , ας τα βάλουμε με αυτούς που δημιουργούν το προσφυγικό ζήτημα. Με αυτούς που παίζουν με τα πιόνια τους. Με αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους.

Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ως κοινωνία που έχουμε 2020 και ακόμα πεινάει έστω και ένα παιδί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε που οι υπάρχουν πόλεμοι το 2020.

Να σώσουμε από σήμερα κιόλας οτιδήποτε αν σώζεται…

*Τυχόν ρατσιστικά σχόλια θα διαγραφούν άμεσα. SuperGreek και ρατσιστής δεν πάει…

Μπορείς βέβαια πάντα πολιτισμένα να εκφράσεις τις απόψεις σου, με επιχειρήματα και φυσικά χωρίς χαρακτηρισμούς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks