Ολλανδία: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Dam Square για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία στις ΗΠΑ

amsterdam-plateia-diadilwsi

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες διαδηλωτών μαζεύτηκαν εχθές στην κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία στην Αμερική και τον ρατσισμό.

«Η θεσμική ρατσιστική βία εναντίον των μαύρων είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται επίσης στις Κάτω Χώρες και στην υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφεραν οι διοργανωτές.

Θέλεις να μάθεις Ολλανδικά;

Λόγω κορονοιού και των μέτρων ασφαλείας που θα πρέπει να διατηρούμε υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις από πολλούς πολιτικούς του κοινοβουλίου και γενικά στα social media. Ο Wilders και άλλοι πολιτικοί κατηγόρησαν τη δήμαρχο του Άμστερνταμ που επέτρεψε αυτή την εκδήλωση.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ δήλωσε ότι ήταν αδύνατο να εμποδιστεί αυτή η συγκέντρωση. Αναμέναμε 200 με 300 άτομα και σε μια ώρα πάρα πολλές χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν την πλατεία. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η εκδήλωση ήταν με τη βία και αυτό ήταν κάτι που δε το ήθελε η κοινωνία του Άμστερνταμ. Την απόφαση για την μη- παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην εκδήλωση την έλαβε η δήμαρχος, η αστυνομία και το δικαστικό σώμα της πόλης.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η δήμαρχος είχε πει ότι το δικαίωμα της διαδήλωσης είναι “ένα μεγάλο πλεονέκτημα”. Τόνισε ότι η ελευθερία διαδήλωσης δεν δεσμεύεται από τον κορονοιό, όπως με την απαγόρευση συγκεντρώσεων, διότι το δικαίωμα διαδήλωσης κατοχυρώνεται στο σύνταγμα.


Αγοράζουμε online- αγοράζουμε ελληνικά

No Justice, No peace φώναξαν εχθές οι διαδηλωτές στο Άμστερνταμ και μαζί τους φωνάζουμε και εμείς δυνατά:
❎ Όχι στο ρατσισμό!
❎ Όχι στους φασίστες!

Φωτογραφία και πηγές: NOS

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks