Διάλογος για να σταματήσουν να διαφημίζονται τα Ολλανδικά brands στο facebook αν δεν ελεγχθεί ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους στην πλατφόρμα

facebook-diafimiseis-ollandia

Η Ολλανδική Ένωση διαφημιστών, η οποία περιλαμβάνει το Jumbo, ING, Bol.com και Procter & Gamble, πρόκειται να πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Facebook σχετικά με την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες της.

Σε όλο τον κόσμο, περίπου 160 εταιρείες έχουν δηλώσει ότι δεν θα διαφημίζονται στο Facebook τουλάχιστον για τον μήνα Ιούλιο. Ο αριθμός τους περιλαμβάνει την Unilever, η οποία δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα διαφημιστεί στο Facebook στις ΗΠΑ λόγω της «πολωμένης ατμόσφαιρας» εκεί.

Στις Κάτω Χώρες, η BvA καλεί τώρα το Facebook να ακολουθήσει μια πιο σκληρή γραμμή στη ρητορική μίσους. «Πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να αυξηθεί ο έλεγχος του περιεχομένου των κοινωνικών μέσων χωρίς να απειλείται η ελευθερία του λόγου», δήλωσε ο οργανισμός στην ιστοσελίδα του. «Αυτή είναι η ευθύνη των Online πλατφορμών, μαζί με ολόκληρη τη βιομηχανία επικοινωνιών».

Κανένα ολλανδικό εμπορικό brand δεν έχει ακόμη δηλώσει ότι θα σταματήσει να διαφημίζεται στο Facebook, αν και η Bol.com συζητά το ζήτημα εσωτερικά, ανέφερε η Financieele Dagblad.

Ο όμιλος Telecom KPN δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά το είδος των μηνυμάτων που εμφανίζονται δίπλα στις διαφημίσεις τους. «Εάν δεν ταιριάζουν με εμάς ή τους πελάτες μας το περιεχόμενο με τις διαφημίσεις μας, τότε θα αναλάβουμε δράση», δήλωσε εκπρόσωπος.

Πηγή: Dutch News

Κάνουμε like στη facebook σελίδα του SuperGreeks
για να ενημερωνόμαστε για τον COVID-19,το Βέλγιο, την Ελλάδα και την Ολλανδία, στην ελληνική γλώσσα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Το απογευματινό σου SuperGreek e-mail Κάθε απόγευμα θα σου στέλνουμε ένα email με πληροφορίες για την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.