Αυτολεξεί το διάγγελμα του Μάρκ Ρούτε για την αντιμετώπιση του COVID-19

prwthipourgos-ollandias

Ο Μαρκ Ρούτε, πρωθυπουργός της Ολλανδίας ξεκίνησε χθες την ομιλία του με τα παρακάτω λόγια και έπειτα εξήγγειλε τα νέα μέτρα χαλάρωσης. Ότι δεν αναφέρουμε στα μέτρα σημαίνει ότι παραμένει ως είχε.

Μαζί θα συνεχίσουμε ενωμένοι για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού στις Κάτω Χώρες.

Πλένουμε τα χέρια μας, μένουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, η εργασία συνεχίζεται από το σπίτι για όσους μπορούν, διατηρούμε απόσταση από τους άλλους.

Τα μέτρα που ελήφθησαν εχθές ήταν προσεκτικά μέτρα για να δοθεί στα παιδιά και στους εφήβους λίγο περισσότερη ελευθερία.

Χάρη στα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, κινούμαστε αργά προς τη σωστή κατεύθυνση. Πολλοί άνθρωποι έχουν βρει έναν τρόπο να διαχειριστούν την καθημερινή τους ζωή, ακόμα κι αν δεν είναι πάντα εύκολο αυτό. Οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχουν σε όλους την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται ένας άνθρωπος σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να εισάγονται στο νοσοκομείο με κορονοϊό, αλλά ο αριθμός των ασθενών μειώνεται σταθερά. Αυτό είναι θετικό.

Αν και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη, υπάρχει τώρα κάποιο περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων. Αυτά τα μέτρα θα μειώσουν την πίεση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι λόγω της πανδημίας. Για παράδειγμα, οι γονείς που προσπαθούν να συνδυάσουν την εργασία με την εκπαίδευση των παιδιών τους στο σπίτι. Και παιδιά και έφηβοι που λείπουν σχολείο, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια. Τα μέτρα αυτά που χαλαρώνουν λίγο είναι είναι το αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών μας. Επειδή ακολουθήσαμε τα μέτρα, μπορούμε τώρα να κάνουμε μικρά βήματα προς τα εμπρός.

Η κυβέρνηση έχει παρατείνει τα περισσότερα μέτρα έως τις 19 Μαΐου (Aυτό ισχύει για ότι δεν αναφερθεί παρακάτω). Την εβδομάδα πριν από τις 19 Μαΐου, η κυβέρνηση θα αξιολογήσει ποια μέτρα είναι απαραίτητα για την περίοδο μετά την ημερομηνία αυτή. Ακολουθεί μια επισκόπηση των μέτρων που θα αλλάξουν, πως και πότε. Τις επόμενες εβδομάδες, θα σας αναφέρουμε λεπτομέρειες έπειτα από συνεννόηση μας με τους ειδικούς.

Που βρίσκουμε Φραπέ και Φρέντο σε Ολλανδία και Βέλγιο

Σχολεία και κέντρα παιδικής μέριμνας


Τα δημοτικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δημοτικών σχολείων, και τα κέντρα παιδικής μέριμνας για παιδιά ηλικίας 0 έως 4 ετών θα ανοίξουν ξανά στις 11 Μαΐου. Τα παιδιά που συνήθως πηγαίνουν σε εξωσχολική φροντίδα (BSO) μπορούν να το κάνουν τις ημέρες που πηγαίνουν στο σχολείο.


Το μέγεθος των τάξεων στα δημοτικά σχολεία θα μειωθεί στο μισό. Οι μαθητές θα πάνε στο σχολείο κατά το ήμισυ.Τις υπόλοιπες ώρες θα τις καλύψουν με διαδικτυακή εκπαίδευση και απομακρυσμένα.
Πρακτικές λύσεις θα επεξεργαστούν τα σχολεία τις επόμενες εβδομάδες και θα δώσουν λύσεις. Άλλα σχολεία μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά μέτρα από κάποια άλλα σχολεία. Τα σχολεία θα ενημερώσουν τους γονείς για τις ρυθμίσεις στο σχολείο των παιδιών τους.


Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων για ειδική αγωγή μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο κάθε μέρα.


Οι γονείς καλούνται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο με τα πόδια ή με ποδήλατο όταν αυτό είναι δυνατόν. Αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να αρχίσουν να προετοιμάζουν τους μαθητές για να επιστρέψουν σταδιακά στο σχολείο από την Τρίτη 2 Ιουνίου. Αυτό θα εξαρτηθεί βέβαια, σημειώνουμε, από τις εξελίξεις.

Στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις – Στηρίζουμε τις τεχνικές εταιρείες των Ελλήνων της Ολλανδίας


Αθλητισμός


Από τις 29 Απριλίου τα παιδιά και οι έφηβοι θα έχουν περισσότερες δυνατότητες συμμετοχής σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες και να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους. Δεν επιτρέπονται επίσημοι αγώνες.


Τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω θα επιτρέπεται να παίζουν αθλήματα μαζί σε εξωτερικούς χώρους, υπό την επίβλεψη.


Οι νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών θα μπορούν να παίζουν αθλήματα μαζί σε εξωτερικούς χώρους υπό την επίβλεψη, αλλά θα πρέπει να διατηρούν τις αποστάσεις του 1.5 μέτρου.


Οι δήμοι θα συνάψουν σχετικές συμφωνίες με τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και κοινοτικούς αθλητικούς προπονητές.

Διαφορετικοί δήμοι μπορούν να επιλέξουν διαφορετικές προσεγγίσεις του ζητήματος.


Οι αθλητές υψηλού επιπέδου θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις προπονήσεις σε ειδικές εγκαταστάσεις προπόνησης εάν διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρο από τους άλλους.

Δωρεάν ενημέρωση για μαθήματα ολλανδικών Online από το Learn Dutch Easy 😉


Ηλικιωμένοι


Η σύσταση για να μην επισκεφθείτε άτομα άνω των 70 ετών θα προσαρμοστεί.

Από τις 29 Απριλίου, άτομα ηλικίας άνω των 70 που ζουν ανεξάρτητα θα μπορούν να τους επισκέπτονται περιστασιακά ένα ή δύο άτομα. Τα ίδια άτομα.

Εκδηλώσεις και πολιτισμός


Δυστυχώς, τα μεγάλα events σημαίνουν ότι ο ιός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και πολύ ευρέως. Η απαγόρευση εκδηλώσεων που απαιτούν άδεια έχει συνεπώς επεκταθεί έως την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Στηρίζουμε τα ελληνικά εγχειρήματα – Στηρίζουμε τις εταιρείες με ελληνικά προϊόντα στην Ολλανδία

Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις


Κάθε βήμα που κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση που ακολουθούμε θα είναι μια ανακούφιση σε μερικούς και μια αιτία απογοήτευσης ή ανησυχίας για άλλους. Επιλέγουμε έναν έξυπνο τρόπο για να προχωρήσουμε προς μια υγιή κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς, μπορούν να συνεχίσουν να επιχειρούν, να πάνε στο σχολείο και να κινηθούν όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα. Τα πολλά υποσχόμενα σχέδια που κάνουν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί για μια κοινωνία με 1.5 μέτρο απόσταση θα συμβάλουν στο εγχείρημα μας.

Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης είναι σημαντικές. Χάρη στην ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της χώρας μας, η κυβέρνηση είναι σε θέση να προσφέρει κάποια υποστήριξη σε επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και σε τομείς που πλήττονται. Αλλά είναι αναπόφευκτο ότι πολλοί άνθρωποι θα επηρεαστούν σε κάποιο βαθμό. Ευτυχώς βλέπουμε ότι οι άνθρωποι, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί σε όλη την κοινωνία ανταποκρίνονται στην πρόκληση και βοηθούν ο ένας τον άλλον.

Αυτό ήταν το διάγγελμα του πρωθυπουργού της Ολλανδίας. Για ότι πληροφορία αναζητάτε και δε βρίσκετε στην παρούσα ομιλία είναι γιατί δεν άλλαξε τίποτα από αυτά που ήδη γνωρίζαμε.

Εμείς μεταφέραμε αυτολεξεί ότι είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία.

Κάποιες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο χθεσινό μας άρθρο / LIVE που καταγράψαμε και κάποια περισσότερα πράματα από τις ερωτήσεις και απαντήσεις στη συνέντευξη τύπου.

Κάνουμε την εγγραφή μας στο Newsletter του SuperGreeks για να λαμβάνουμε προσφορές, διαγωνισμούς, νέα & tips στην ελληνική γλώσσα.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks