Ξεκινάει στο Άμστερνταμ το Light Festival. Πληροφορίες και το θέμα του φετινού φεστιβάλ.

light-festival-αμστερνταμ

Διάβασε εδώ για το Light Festival 23/24 στο Άμστερνταμ

Τα κανάλια του Άμστερνταμ φωτίζονται, το σκηνικό γίνεται φανταστικό και η βόλτα μας γίνεται , αυτή την εποχή, ακόμα πιο απολαυστική. Το Amsterdam Light Festival ξεκίνησε το 2012 και φιλοξενεί πλέον 240 έργα τέχνης, 7 εκθέσεις και 5 εκατομμύρια επισκέπτες!

53 ημέρες διαρκεί το φεστιβάλ , με έργα τέχνης όπου φωτίζουν το μήκος μιας πληθώρας καναλιών στην πόλη του Άμστερνταμ. Οι προετοιμασίες για το φεστιβάλ διαρκούν ολόκληρο τον χρόνο. Το φετινό Light Festival ξεκινάει στις 28 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 19 Ιανουαρίου του 2020. Είναι μια βόλτα που αξίζει κανείς να την κάνει για το εκπληκτικό σκηνικό που αναδεικνύεται στα κανάλια της πόλης, αλλά και για να λάβει μηνύματα για τη ζωή , την κοινωνία και την πόλη δια μέσω της τέχνης!

Το Θέμα | Light Festival #8

Kάθε light festival είναι θεματικό και προβάλει ένα σημαντικό ζήτημα για την ανθρωπότητα. Το 8ο φεστιβάλ έχει θέμα την “Αναστάτωση διαταραχή” – “Disrupt“!

Μια «διαταραχή» ή μια ξαφνική διαταραχή, συνήθως έρχεται σε έναν χρονικό σημείο που δε τη θέλουμε και μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις, χάος ή / και κίνδυνο. Σκεφτείτε ένα σεισμό ή μια οικονομική κρίση. Επομένως, προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τις διαταραχές. Εντούτοις, αυτή η όποια διαταραχή μπορεί να είναι θετική και να μας δώσει την ζωτική ώθηση για την αλλαγή! Αμφισβητεί τις σταθερές, προκαλεί νέες συζητήσεις και ζυμώσεις, ενθαρρύνει τους ανθρώπους και τις οργανώσεις να αναλάβουν δράση και καθιστά ορατές τις άγνωστες προγενέστερες δυνατότητες που έχουμε.

Ενώ οι καλλιτέχνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απεικόνιση, την κριτική και την αντανάκλαση των διαταραχών, τα έργα τέχνης μπορούν επίσης να μας προκαλέσουν μια διαταραχή. Οι 20 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για τη φετινή έκθεση ερμήνευσαν το θέμα Διαταραχή! με διάφορους τρόπους.

Το ερώτημα του φεστιβάλ για φέτος είναι : Μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά ο ένας με τον άλλο ή τελικά η φύση θα πάρει τα σκήπτρα και θα αποφασίσει για εμάς; Θα μας ελέγξει δηλαδή…

Όχι μόνο η τέχνη αλλά και η ίδια η πόλη αποτελεί μέρος αυτής της έκθεσης. Κατά μήκος της διαδρομής, διαφορετικά μέρη και κτίρια που έχουν μια ενδιαφέρουσα σχέση με το θέμα Διαταραχή! θα τονιστούν και δια μέσω αυτών θα εξηγηθούν αρκετά ζητήματα. Θα εκπλαγείτε με το πόσα ίχνη παραμένουν πίσω από σημαντικά, ενοχλητικά γεγονότα στην ιστορία της πόλης, από μεγάλης κλίμακας ανακαινίσεις και “αναδιαμορφώσεις” σε πολέμους και ταραχές. Αυτά τα γεγονότα, και οι πολύτιμες ιστορίες πίσω από αυτές, έχουν κάνει την πόλη αυτό που είναι σήμερα. Και αυτά θα τονιστούν με αυτό το φεστιβάλ και δια μέσου της τέχνης για φέτος!

Θεματικό τουρ στο Light Festival Amsterdam με το ποδήλατο ή τα πόδια

Το SUPER Amsterdam που βρίσκεται στον επαγγελματικό κατάλογο του #SuperGreeks ετοιμάζεται και προετοιμάζεται ώστε να κατανοήσει και νιώσει το φετινό θέμα του φεστιβάλ, να οργανώσει τη διαδρομή και μετ’ έπειτα να κάνει και όλους εμάς να νιώσουμε την υπέροχη, φωτεινή διαδρομή και να μας μεταδώσει τη γνώση από τα μηνύματα που “κρύβονται” πίσω από την τέχνη. Να μας εμπνεύσει, να μας φωτίσει και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στη μαγεία της τέχνης και του φεστιβάλ αυτού. Αυτό είναι ένα city tour διαφορετικό απ’ όλα τα υπόλοιπα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για να κλείσεις ένα τουράκι για σένα και την παρέα σου επικοινώνησε μαζί τους από το facebook page ή μέσω e-mail στο [email protected]

Το SUPER Amsterdam είναι μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών με city & countryside tours στο Άμστερνταμ και την Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks