Βέλγιο: Διαμαρτύρονται εργαζόμενοι του πολιτιστικού τομέα για την επέτειο ενός έτους του lockdown

διαμαρτυρία-πορεία-διαδήλωση

Ο πολιτιστικός τομέας θα διοργανώσει εκδηλώσεις και διαδηλώσεις σε διάφορες τοποθεσίες στο Βέλγιο το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ομάδα «Still Standing for Culture».

Η 13η Μαρτίου σηματοδοτεί την επέτειο ενός έτους από το πρώτο lockdown των χώρων πολιτισμού, των καφέ και των εστιατορίων ως μέτρο για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα:

Τι είναι ο μήνας της “Μαύρης Ιστορίας”;

Βέλγιο: Σε 17 στάσεις συγκοινωνιών θα δοθούν τα ονόματα σπουδαίων γυναικών

[Breaking] Βρυξέλλες: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει μέχρι τις 10 μ.μ. έως το τέλος Μαρτίου

Πέντε γυναίκες που άλλαξαν την πορεία της βελγικής ιστορίας

Βέλγιο: Αναλυτικά τα νέα μέτρα

«Ένα χρόνο αργότερα και η κατάσταση παραμένει στάσιμη: Ορισμένοι τομείς κλείνουν, ώστε να λειτουργήσουν άλλοι, οι οποίοι θεωρούνται «απαραίτητοι», δήλωσε η ομάδα. Αυτό το “βελγικό μοντέλο“, το οποίο συνδυάζει την εργασία, το σχολείο, τα καταστήματα με την απαγόρευση κυκλοφορίας, εμπόδισε την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει εκ νέου τα νοσοκομεία, καθώς προτίμησε να βάλει στην αναμονή τα θεμελιώδη, ανθρώπινα δικαιώματα. Ως αποτέλεσμα του lockdown, τομείς, όπως η εστίαση και ο πολιτισμός κλείνουν τις πόρτες τους. Κατ’ επέκταση, όμως, κλείνουν την πόρτα και στα έσοδα.

Συνεπώς, ο τομέας του πολιτισμού επιθυμεί να δώσει τη δική του απάντηση σε αυτό το “βέλγικο μοντέλο“. «Δεν είναι λύση αυτό που ζούμε, δεν είναι λογικό. Ένας χρόνος είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο θα μπορούσε να βρεθεί μία πιο ουσιαστική λύση. Μια λύση που θα μπορούσε να θωρακίσει όλους τους τομείς και θα τους επιτρέπει να λειτουργήσουν με ασφάλεια ή έστω να τους παρέχεται αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν και συνεχίζουν να υφίστανται», δήλωσαν.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις-διαδηλώσεις περιλαμβάνουν μια πορεία διαμαρτυρίας στον κινηματογράφο Nova των Βρυξελλών, μια στάση διαμαρτυρίας στο Rue du Marché aux Herbes και μια πορεία για όσους τομείς, όπως η εστίαση που αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους. Θα ακολουθήσουν και διάφορες άλλες δράσεις τόσο πρωτεύουσα, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα. 

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks