Δικαστήριο των Βρυξελλών: Το Βέλγιο πρέπει να άρει «όλα τα μέτρα απαγόρευσης» εντός 30 ημερών

βρυξέλλες

Το Βελγικό Κράτος οφείλει να άρει «όλα τα μέτρα απαγόρευσης κατά της COVID-19» εντός 30 ημερών, καθώς η νομική βάση γι’ αυτά είναι ανεπαρκής, όπως αποφάσισε το δικαστήριο των Βρυξελλών την Τετάρτη.

Η Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε καταθέσει την αγωγή πριν από αρκετές εβδομάδες, στην οποία αμφισβητούσε το σύστημα του Βελγίου για την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης χρησιμοποιώντας υπουργικά διατάγματα, πράγμα που σημαίνει ότι γίνεται χωρίς καμία έγκριση από το κοινοβούλιο.

Ο δικαστής έδωσε στο Βελγικό Κράτος 30 ημέρες, για να σχεδιάσει μια υγιή νομική βάση. Σε αντίθετη περίπτωση αντιμετωπίζει πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα για την υπέρβαση αυτής της περιόδου, με ανώτατο όριο 200.000 ευρώ, όπως αναφέρει η Le Soir.

Τα τρέχοντα μέτρα κατά του κορωνοϊού βασίζονται στον Νόμο περί Ασφάλειας του 2007, ο οποίος επιτρέπει στο κράτος να αντιδρά γρήγορα σε «εξαιρετικές περιστάσεις», αλλά ο δικαστής αποφάνθηκε ότι αυτοί οι νόμοι δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ως βάση για τα υπουργικά διατάγματα.

Προς το παρόν, τα τρέχοντα μέτρα κατά της COVID-19 δεν θα αλλάξουν, και η ετυμηγορία μελετάται επί του παρόντος από το γραφείο της υπουργού Εσωτερικών Annelies Verlinden,

Η έφεση κατά της δικαστικής απόφασης είναι ακόμη δυνατή, αλλά όσον αφορά μια συνοπτική απόφαση, μια έφεση δε μπορεί να συμβάλλει.

Την Τετάρτη το απόγευμα, το Επιμελητήριο θα συζητήσει τον επερχόμενο νόμο περί πανδημίας του Βελγίου, ο οποίος υποτίθεται ότι παρέχει «μόνιμη νομική βάση, για την απόφαση αυτού του είδους περιοριστικών μέτρων κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας».

Αρκετοί νομικοί ειδικοί έχουν ήδη πιέσει το Βελγικό Κράτος να προωθήσει τον σχετικό νόμο το συντομότερο δυνατό, για να αποφύγουν την ακύρωση των προστίμων από τους δικαστές για παραβίαση των μέτρων.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks