Δικαστήριο Χάγης: Εξετάζει την έφεση

χάγη

Το δικαστήριο της Χάγης θέλει να εξετάσει την ουσία της έφεσης του κράτους, κατά της άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας την Παρασκευή. Η ομάδα δράσης του “Virus Truth” αντιτίθεται σε αυτό, επειδή δεν θα έχει αρκετό χρόνο για να προετοιμάσει την υπόθεση.

Ο δικηγόρος Jeroen Pols και ο Willem Engel του “Virus Truth” διαμαρτυρήθηκαν, κατηγόρησαν το δικαστήριο για προκατάληψη και δήλωσαν, ότι θέλουν να εκδικηθούν τους δικαστές. Η ακρόαση έχει πλέον διακοπεί.

Σήμερα, το δικαστήριο θα ακούσει το αίτημα του κράτους, επιβάλλοντας τουλάχιστον προσωρινά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Το δικαστήριο της Χάγης σήμερα το πρωί ακύρωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, διότι το υπουργικό συμβούλιο δεν είχε τη σωστή νομική προσέγγιση όταν εισήχθη.

Μετά την επανάληψη της ακρόασης, ο πρόεδρος του Εφετείου της Χάγης είπε, ότι θα συσταθεί μία επιτροπή, για να εξετάσει το αίτημα της “Virus Truth”. Η “Virus Truth” από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι οι σύμβουλοι του δικαστηρίου είναι προκατειλημμένοι. Ο δικηγόρος της “Virus Truth”, έδωσε τέσσερα επιχειρήματα. Το πρώτο είναι, ότι το δικαστήριο κρίνει επείγουσα την έφεση του κράτους, ενώ παράλληλα έχει εκδώσει σήμερα αντίθετη απόφαση απόφαση. Αυτό πρέπει πρώτα να μελετηθεί προσεκτικά.

Το δεύτερο επιχείρημα είναι, ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου χρησιμοποίησε κατά λάθος το παλιό όνομα των “Virus Truth”, “Virus Madness”. Επιπλέον, ο δικαστής θα έλεγε λανθασμένα ότι μόνο ο δικηγόρος των “Virus Truth” μπορεί να μιλήσει. «Κανένας νόμος!», είπε ο δικηγόρος Jeroen Pols των Virus Truth.

Το τελευταίο επιχείρημα ήταν, ότι δεν επιτρέπεται στη “Virus Truth” να φέρει τον δικό της δημοσιογράφο, γιατί αυτό σχετίζεται με τα μέτρα κατά της πανδημίας, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος. Τα επιχειρήματα έχουν τεθεί επί τάπητος και μελετώνται από την αρμόδια επιτροπή. Πρέπει να αποφασιστεί, εάν ο δικαστής ήταν πράγματι προκατειλημμένος και εάν πρέπει να διοριστεί νέος. Πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή ιστορία, παραμένει άγνωστο.

Η επιτροπή που εξετάζει το αίτημα της ομάδας του “Virus Truth”, αποτελείται από τρεις συμβούλους από το ποινικό τμήμα του δικαστηρίου της Χάγης. Πιστεύουν, ότι θα χρειαστούν περισσότερο από μισή ώρα για να ληφθεί απόφαση.

Πριν αποσυρθούν από την αίθουσα, δόθηκε η ευκαιρία στην ομάδα “Virus Truth” να εξηγήσει τους λόγους για το αίτημα αμφισβήτησης, ενώ ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Tan-de Sonnaville, είχε τη δυνατότητα μοιραστεί τις σκέψεις του: «Δεν είμαι μεροληπτικός. Προσπαθώ να εξετάσω κάθε περίπτωση, όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά».

Η αστυνομία πρόκειται να περιπολεί, ούτως ή άλλως

Είτε παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας, είτε όχι, η αστυνομία θα παρακολουθεί απόψε ούτως ή άλλως.

Η αστυνομία λαμβάνει υπόψη, ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα βγουν στους δρόμους μετά τις 9 μ.μ., ακόμη και αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ προς το παρόν. “Παραμένουμε λοιπόν σε εγρήγορση”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος. “Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας, θα συνεχίσουμε φυσικά να εφαρμόζουμε τα μέτρα”.

Αλλά ακόμα κι αν το δικαστήριο τερματίσει την απαγόρευση της κυκλοφορίας, πάλι η αστυνομία θα είναι παρούσα. 

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks