Έχεις νομικά ζητήματα στην Ολλανδία;

dikigoros-ollandia-nomika

Πολλές φορές όταν ζούμε σε μια άλλη χώρα , άγνωστη ίσως ακόμα για εμάς παρότι κατοικούμε σε αυτήν, εάν προκύψει κάποιο νομικό ζήτημα είναι λογικό να μας λούσει κρύος ιδρώτας και να αγχωθούμε.

Μια από τις κλασσικές ερωτήσεις που δεχόμαστε στο Inbox μας από τους Έλληνες της Ολλανδίας είναι αν γνωρίζουμε κάποιον Έλληνα δικηγόρο. Δε γνωρίζουμε δυστυχώς ως SuperGreeks και γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να γράψουμε ένα άρθρο με κάποιες εναλλακτικές λύσεις.

Juridisch Loket

Το Juridisch Loket είναι η πιο γνωστή υπηρεσία για δωρεάν νομικές συμβουλές στις Κάτω Χώρες. H υπηρεσία αυτή καλύπτει εργασιακά ζητήματα, στέγασης, οικονομικά, του ποινικού και αστικού δικαίου, τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη μετανάστευση, τα ατυχήματα και τους τραυματισμούς.

  • Η ιστοσελίδα είναι στην Ολλανδική γλώσσα
  • Μπορείτε να τους καλέσετε στο 0900 – 8020 αλλά είναι με χρέωση
  • Μπορείτε επίσης να τους στείλετε μήνυμα και αυτοί θα σας έχουν απαντήσει στο χρονικό διάστημα των 5 ημερών.

Wet Winkel

Το Wetwinkel ξεκίνησε το 1985 για να καλύψει τους ανθρώπους και κατοίκους του Άμστερνταμ που δε γνώριζαν καθόλου τα νομικά ζητήματα. Εργαζόμενοι φοιτητές από το πανεπιστήμιο του UvA, ειδικεύονται σε ζητήματα ενοικίου, εργατικού δικαίου, δικαιωμάτων των καταναλωτών, διοικητικού δικαίου και άλλων πολιτικών ζητημάτων (συμβάσεις κλπ). Δεν καλύπτουν όμως το ποινικό, φορολογικό, προσωπικό, οικογενειακό ή κληρονομικό δίκαιο.

  • H ιστοσελίδα είναι και στην Αγγλική γλώσσα.
  • Υπάρχει δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία Τρίτη και Πέμπτη από τις 19:00 μέχρι τις 20:30 στα γραφεία τους. Την φόρμα επικοινωνίας για να κλείσετε ένα ραντεβού θα την βρείτε στον σύνδεσμο που σας παραθέτουμε παραπάνω.
  • Αυτή η επιλογή καλύπτει τους Amsterdammers

Rechtwijzer

Το Rechtwijzer είναι μια ιστοσελίδα νομικής καθοδήγησης και δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση τον δικηγόρο. Ωστόσο, εάν θέλετε να πάρετε μια γενική ιδέα για τις διαθέσιμες λύσεις του προβλήματος σας, τότε το Rechtwijzer ίσως να είναι μια καλή αρχή και να μπορεί να σας βοηθήσει. Η ιστοσελίδα αυτή καλύπτει όλες τις ακόλουθες δικαιοδοσίες: οικογενειακές εταιρικές σχέσεις, θέματα καταναλωτών, ενοίκια σπιτιών.

*Η ιστοσελίδα είναι στην Ολλανδική γλώσσα. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος παρατηρήσαμε ότι δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση αλλά παρέχει, όντως, αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα ζητήματα που μπορεί να μας απασχολούν με τα νομικά ζητήματα. Εξερευνήστε το και θα βρείτε διάφορες πληροφορίες για να ξέρετε πως να αντιδράσετε, σε ποιον να απευθυνθείτε , τα κόστη ανά περίπτωση και άλλες πολλές πληροφορίες.

Παρέθεσε στα σχόλια κάτω από το άρθρο περισσότερες λύσεις από την εμπειρία σου και εμείς θα τις προσθέσουμε σε αυτό το άρθρο ή σε επερχόμενη σχετική ανάρτηση. Εμείς είμαστε το #SuperGreeks! Όλοι εμείς….

*Δικηγόρους μπορεί να μην έχουμε στο #SuperGreeks, αλλά μπορείς να βρεις μια πληθώρα επαγγελματιών σε πάρα πολλές επαγγελματικές κατηγορίες για την Ολλανδία και το Βέλγιο. Βλέπε εδώ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks