Ρυθμίσεις δόσεων για φορολογικές οφειλές στην Ολλανδία

φορολογία-ολλανδία

Η διαχείριση των φορολογικών υποχρεώσεων αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην Ολλανδία. Αν έχετε λάβει ειδοποίηση για φορολογικές οφειλές και δυσκολεύεστε να τις εξοφλήσετε, το αγαπημένο μας Belastingdienst (η ολλανδική φορολογική υπηρεσία) προσφέρει διάφορες επιλογές για ρύθμιση πληρωμών.

Ακολουθούν οι βασικές πληροφορίες και οδηγίες για τη διαδικασία αυτή:

Πώς να Κάνετε Ρύθμιση Δόσεων

 1. Τηλεφωνική Αίτηση:
  • Καλέστε τo Belasting στο 0800 – 0543 (από την Ολλανδία) ή +31 555 385 385 (από το εξωτερικό). Εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις, μπορείτε να λάβετε 4 μήνες αναστολή πληρωμής.
 2. Γραπτή Αίτηση:
  • Κατεβάστε και συμπληρώστε το έντυπο “Verzoek betalingsregeling en uitstel van betaling van belasting en/of premie voor ondernemingen”.
  • Στείλτε το έντυπο στη διεύθυνση: Postbus 100 6400 AC Heerlen Ολλανδία

Προϋποθέσεις για Ρύθμιση Πληρωμής

Για να δικαιούστε ρύθμιση πληρωμής, πρέπει να πληροίτε τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Έχετε υποβάλλει τις φορολογικές δηλώσεις σας έγκαιρα και πλήρως.
 • Δεν έχετε άλλες εκκρεμείς οφειλές για τις οποίες έχετε λάβει ένταλμα πληρωμής.
 • Δεν έχετε ανοικτές ποινικές κυρώσεις.
 • Το συνολικό χρέος να είναι λιγότερο από €20,000 (για βραχυπρόθεσμη αναστολή).

Διάρκεια Ρύθμισης

 • Η ρύθμιση μπορεί να διαρκέσει έως 12 μήνες από την ημερομηνία έγκρισης. Σε ειδικές περιπτώσεις η ρύθμιση μπορεί να φτάσει έως 60 μήνες, ή ακόμα και 84 μήνες αν η συνολική οφειλή υπερβαίνει τα €10,000.
 • Σε ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να ζητηθεί παράταση.

Επιπλέον Πληροφορίες

 • Αν δεν μπορείτε να πληρώσετε μέσα στις καθορισμένες δόσεις, μπορείτε να ζητήσετε παράταση ή αναστολή πληρωμής. Οι αιτήσεις αυτές εξετάζονται βάσει των οικονομικών σας συνθηκών και ενδέχεται να απαιτείται εγγύηση (π.χ., τραπεζική εγγύηση, υποθήκη).
 • Μπορείτε να πληρώσετε μεγαλύτερα ποσά από το ελάχιστο συμφωνημένο ποσό για να μειώσετε τον χρόνο αποπληρωμής.

Παραδείγματα και Εξαιρέσεις

Παράδειγμα: Αν η συνολική σας φορολογική οφειλή είναι €15,000 και συμφωνήσετε σε ρύθμιση 60 μηνών, το μηνιαίο ποσό θα είναι περίπου €271, συμπεριλαμβανομένων των τόκων. Αν πληρώσετε ένα μεγαλύτερο ποσό εκ των προτέρων, μπορείτε να μειώσετε είτε το μηνιαίο ποσό είτε τη συνολική διάρκεια της ρύθμισης​​.

Εξαιρέσεις: Η ρύθμιση δεν επιτρέπεται για οφειλές όπως οι προσωρινές εκτιμήσεις εισοδήματος ή οι φόροι οχημάτων που πρέπει να πληρώνονται με βάση τις δηλώσεις.

Το Belastingdienst παρέχει ευέλικτες επιλογές για την αποπληρωμή των φορολογικών οφειλών, διευκολύνοντας τους φορολογούμενους να διαχειριστούν τις υποχρεώσεις τους χωρίς να επιβαρυνθούν περισσότερο οικονομικά. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με το Belastingdienst και να υποβάλετε αίτηση για ρύθμιση πληρωμής το συντομότερο δυνατό.​ Δεν είναι δύσκολο και γιατί να μην το κάνεις κάποιος-α που αντιμετωπίζει σήμερα δυσκολίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Belastingdienst.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks