Λίγα λόγια για την Δρέσδη στη Γερμανία

δρέσση-γερμανία-ιστορία-αξιοθέατα

Σήμερα θα ταξιδέψουμε σε μια ιστορική πόλη! Την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξωνίας – την “Φλωρεντία του ποταμού Έλβα”! Πάμε μια βόλτα στη Δρέσδη στη Γερμανία!

Σε απόσταση αναπνοής από την Τσεχία 🇨🇿 Μόλις 50 χιλιόμετρα από τα τσέχικά σύνορα!

🎨 Μεγάλα εμπορικά κέντρα, μεγάλες και ιστορικές εκκλησίες, μουσεία πολλά, παλάτια και κάστρα. Μια από τις πλουσιότερες πόλεις και συνάμα μια πόλη πνευματικών ανθρώπων. Σπουδαίοι ζωγράφοι, γλύπτες και άλλοι καλλιτέχνες είχαν καταγωγή από τη Δρέσδη.

📜 [Ιστορία]

🧨⛓⚔️ Στις 27 Αυγούστου 1813, ο Ναπολέων κέρδισε μια από τις τελευταίες του νίκες σε γερμανικό έδαφος στη Μάχη της Δρέσδης. Εκείνη την εποχή ήταν η 1η φορά που καταστράφηκε σχεδόν ολόκληρη η πόλη.

🩸 Οι περίπου 5.000 Εβραίοι κάτοικοι της Δρέσδης, που ήταν ακόμη κάτοικοι του δήμου το 1933, εκδιώχθηκαν ή αργότερα απελάθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Από τους 5 χιλιάδες Εβραίους της πόλης, μετά τον B΄Παγκόσμιο πόλεμο έμειναν μόνο 41!

Η Δρέσδη καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος της όταν λίγες μέρες πριν τελειώσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η πόλη βομβαρδίστηκε από Άγγλους και Αμερικάνους. Πολλοί οι νεκροί εκείνη την εποχή, αλλά και πολλά τα κατεστραμμένα κτήρια, μεταξύ άλλων και αξιοθέατα.

Αξιοθέατο

🎻 Δεν παραλείπεις να επισκεφτείς την όπερα! Ένα ιστορικό κτήριο που χτίστηκε το 1841 και είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Αγάλματα του Γκαίτε, του Σίλερ, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, του Μολιέρου, κοσμούν το μέγαρο της όπερας.

📿 Η πλατεία της πόλης είναι πανέμορφη και έχει θα βρείτε μια μεγαλοπρεπή εκκλησία – την εκκλησία της Παναγίας- ένας προτεσταντικός ναός που χτίστηκε 1726 και ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς του πολέμου 🩸 Fact: Τα ερείπια της εκκλησίας παρέμειναν στην πλατεία μέχρι το 1993 για να θυμίζουν σε όλους την καταστροφή, τον παραλογισμό του πολέμου.

Ακόμα ένα Fact: H Δρέσδη ανήκε στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, αλλά διαγράφηκε.

Γιατί;

Διότι, ενώ η UNESCO είχε κηρύξει το 2004 τη Δρέσδη και ένα τμήμα της κοιλάδας του Έλβα, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ο δήμος της πόλης αποφάσισε να χτίσει μια σύγχρονη γέφυρά πάνω από τον ποταμό, ώστε να μειωθούν τα μποτιλιαρίσματα των αυτοκινήτων – το αίτημα της Unesco ήταν να δημιουργηθεί μια υπόγεια γέφυρα που δε θα αλλοιώνει τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης, όμως αυτό δεν έγινε και έγινε το πρώτο μνημείο της Ευρώπης που διαγράφηκε από την Unesco.

🌊 Τον Αύγουστο του 2002, ο Έλβας και άλλοι παραπόταμοι πλημμύρισαν την πόλη και ακόμα μια φορά στην ιστορία της πληγώθηκε η Δρέσδη.

🌳🌳🌳🐿🦨🦌 Η Δρέσδη είναι μια από τις πιο πράσινες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. 4 φυσικά καταφύγια στον ιστό της πόλης και 11 προστατευόμενες περιοχές. Το 63% της περιοχής αποτελείται από δάσος και εκτάσεις πρασίνου. 🚶🚶‍♀️👩‍🦯🚲 Ένα ακόμα πανέμορφο μέρος της Γερμανίας που μπορείς να απολαύσεις μαγικές πεζοπορίες και ποδηλασίες!

🎄Η Δρέσδη αξίζει ως Χριστουγεννιάτικος προορισμός – υπάρχει μεγάλο Χριστουγεννιάτικο χωριό από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου (Διαβάστε περισσότερα για τα Χριστουγεννιάτικα χωριά της Γερμανίας : https://supergreeks.eu/xristougenna-germania-agores/)

Αξίζει, αξίζει η Δρέσδη. Πραγματικά, αξίζει μια επίσκεψη. Μια ιδιαίτερη, χιλιο-βασανισμένη πόλη που παραμένει ζωντανή. Την προτείνουμε για μονοήμερη εκδρομή ή ακόμα και για πολυήμερες διακοπές!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks