Βρυξέλλες: Από σήμερα ισχύουν οι δωρεάν μετακινήσεις για όσους θέλουν να εμβολιαστούν

εμβόλιο-covid

Οι μετακινήσεις από και προς τα κέντρα εμβολιασμού Covid-19 στις Βρυξέλλες με τραμ, λεωφορείο και μέτρο θα είναι δωρεάν από σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρία δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, STIB.

Oι κάτοικοι των Βρυξελλών που εμβολιάζονται σε οποιoδήποτε από τα έξι (σύντομα θα γίνουν δέκα) εμβολιαστικά κέντρα Covid-19, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο συγκοινωνιών της πόλης δωρεάν, για να παρευρεθούν στα ραντεβού τους. Ο εμβολιασμός των κατοίκων των Βρυξελλών επιταχύνεται κάθε μέρα, ενώ ταυτόχρονα από την επόμενη εβδομάδα τρία νέα κέντρα εμβολιασμού θα λειτουργήσουν στις Βρυξέλλες.

Σχετικά άρθρα

Τι πρόβλημα έχει το Βέλγιο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Βέλγιο: Σε 17 στάσεις συγκοινωνιών θα δοθούν τα ονόματα σπουδαίων γυναικών

Βέλγιο: Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Οι δωρεάν μετακινήσεις που προσφέρει το STIB θα βελτιώσουν περαιτέρω την πρόσβαση στο εμβόλιο για όλους, όπως δήλωσε ο Alain Maron, υπουργός υγείας των Βρυξελλών. Καθώς οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 γίνονται σε δύο στάδια, όλοι οι κάτοικοι θα λάβουν δύο δωρεάν μετακινήσεις από και προς τα κέντρα εμβολιασμού. Ο προσωπικός κωδικός για τον εμβολιασμό που περιλαμβάνεται σε όλες τις προσκλήσεις που αποστέλλονται και χρειάζεται για τα ραντεβού, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προμήθεια δωρεάν εισιτηρίων από τον ιστότοπο του STIB, συμπληρώνοντας, απλώς, μία φόρμα.

Μόλις συμπληρωθεί η φόρμα, τα άτομα θα λάβουν δύο μοναδικούς κωδικούς μέσω email, οι οποίοι θα τους επιτρέψουν να εκτυπώσουν δύο δωρεάν εισιτήρια μετάβασης και επιστροφής σε οποιονδήποτε από τους αυτόματους πωλητές STIB, όπου πρέπει να επιλεγεί το κουμπί “pass event” και στη συνέχεια, να καταχωρηθούν οι κωδικοί.

Η εταιρεία τόνισε, επίσης, ότι τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ταξί της STIB μπορούν να φτάσουν στο κέντρο εμβολιασμού την ημέρα του ραντεβού τους, κάνοντας κράτηση για τη διαδρομή τους. Για όσους δεν έχουν πρόσβαση υπολογιστή η πρόσκληση για τον εμβολιασμό θα συμπεριλαμβάνει έναν αριθμό τηλεφώνου, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με έναν υπάλληλο για να τους κατατοπίσουν σχετικά.

Τέσσερα νέα κέντρα εμβολιασμού άνοιξαν τις πόρτες τους τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και αναμένονται σύντομα άλλα τέσσερα, τα οποία θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων των Βρυξελλών σε δέκα.

Εύα Καρολίδου

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks