Ολλανδία: Δωρεάν οι δημόσιες συγκοινωνίες για κατοίκους χαμηλού εισοδήματος του Άμστερνταμ

αμστερνταμ-τραμ

Δωρεάν θα είναι η μεταφορά για 8 ταξίδια / χρόνο για τους χαμηλόμισθους του Άμστερνταμ από Δευτέρα 8/5/2023.

Από τη Δευτέρα, τα άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δωρεάν εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την ευρύτερη περιοχή του Άμστερνταμ. Αυτά τα εισιτήρια παρέχουν μιάμιση ώρα ταξιδιού με λεωφορεία, τραμ και μετρό σε όλο το Άμστερνταμ . Αυτή η παροχή δεν καλύπτει τη μετακίνηση με τα τρένα του NS.

Περίπου 100 χιλιάδες οικογένειες θα βοηθηθούν από αυτή την ενέργεια.

Σε ποιους δήμους θα είναι δωρεάν οι μετακινήσεις;

Το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας του Άμστερνταμ περιλαμβάνει την πόλη του Άμστερνταμ και 13 άλλους δήμους: Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Edam-Voledam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland και Zaanstad.

Από που μπορώ να προμηθευτώ τα δωρεάν εισιτήρια ;

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από τις 8 Μαΐου και μπορούν εύκολα να παραγγελθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας Gratis-OV.nl από τις 10 π.μ.

Μπορείτε με μια αίτηση να παραγγείλετε 8 εισιτήρια ανά διεύθυνση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει διαθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ για αυτό το πλάνο, το οποίο εγκρίθηκε με πλειοψηφία τον Δεκέμβριο του 2022.

Τον Νοέμβριο του 2022, το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ ανακοίνωσε επίσης σχέδια να προσφέρει δωρεάν δημόσια μέσα μεταφοράς τα Σάββατα σε όλα τα παιδιά έως 11 ετών. Οι ηλικιωμένοι σε ηλικία κρατικής σύνταξης και με περιορισμένα οικονομικά είναι επίσης επιλέξιμοι. Αυτό το πρόγραμμα δεν θα επεκταθεί στις υπηρεσίες μεταφοράς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!