Δωρεάν τα διαβατήρια εμβολιασμού της ΕΕ

αεροπορικές-ασφάλεια-covid19

Το διαβατήριο εμβολιασμού της Eυρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα μέσο, το οποίο θα καταστήσει ξανά εφικτά τα ταξίδια. Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού λέγεται, ότι θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, ενώ θα γίνει διαθέσιμο σε όλους από τον Ιούνιο.

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Eπιτροπή θα υποβάλει την πρόταση της για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο προορίζεται να αποδείξει ότι ένα άτομο είτε έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, είτε έχει αναρρώσει από τον ιό, είτε έχει υποβληθεί σε τεστ κατά του κορωνοϊού και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Το σχέδιο που προτάθηκε από τον επίτροπο δικαιοσύνης Didier Reynders, το οποίο εξακολουθεί να είναι απόρρητο αναμένεται να εγκριθεί αύριο και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και θα αποτρέπει την οποιαδήποτε προσπάθεια εξαπάτησης.

Σχετικά άρθρα:

Σχοινάς: Στόχος να είναι έτοιμο το ψηφιακό πιστοποιητικό πριν από το καλοκαίρι

ΕΕ: Προς επεξεργασία το σχέδιο για διαβατήρια εμβολιασμού – Προσπάθεια διάσωσης της τουριστικής σεζόν

Ολλανδία: Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ζητήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους πελάτες / επισκέπτες

Βέλγιο: Υπαίθριοι χώροι, εκδηλώσεις ταξίδια. Ο Πρωθυπουργός, Alexander De Croo δίνει απαντήσεις

Άμεσα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

“Τώρα που εμβολιασμός στην Ευρώπη παρουσιάζει μεγαλύτερη αύξηση, πρέπει να βρούμε ένα τρόπο, να επιστρέψουμε στο θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιών μας στην Ευρώπη”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής, Manfred Weber. “Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι ένα καλό μέσο, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Βέβαια, έχουμε χάσει πολύτιμο χρονικό διάστημα συζητώντας γι’ αυτό”. Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι η πρόταση πρέπει να εγκριθεί επειγόντως.

Πώς θα είναι το πιστοποιητικό;

Για τους πολίτες, το ψηφιακό πιστοποιητικό θα αποτελείται από έναν κωδικό QR στο smartphone ή σε έντυπη έκδοση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επιτρόπου, Thierry Breton. Άλλωστε, το πιστοποιητικό δεν αφορά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί, αλλά θα αποδεικνύει ταυτόχρονα αν κάποιος έχει υποβληθεί πρόσφατα σε τεστ, ώστε να αποτραπεί η διάκριση μεταξύ ατόμων που δεν ήταν ακόμα σε θέση να εμβολιαστούν, γεγονός σημαντικό για ορισμένα κράτη- μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Βελγίου.

Πιθανότατα, την επόμενη εβδομάδα η πρόταση

Εντωμεταξύ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζεται και να σχεδιάζουν τις δικές τους εκδόσεις πιστοποιητικών, όμως η πρόταση της επιτροπής πρέπει να εγγυηθεί, ότι τα συστήματα των διαφόρων κρατών μελών θα είναι αποτελεσματικά για όλες τις χώρες της ΕΕ. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν την πρόταση της επιτροπής, κατά την τακτική, εαρινή σύνοδο κορυφής τους και στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσουν, αν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση που κατατέθηκε.

Να σημειωθεί, ότι το διαβατήριο εμβολιασμού θα ισχύει μόνο για ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, αν κάποιες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν το ίδιο πρότυπο, θα μπορούσε, επίσης, να εξεταστεί το ενδεχόμενο ταξιδιού από και προς αυτές τις χώρες με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks