Γερμανία: Η εγκυμοσύνη και ο χρόνος αμέσως μετά τον τοκετό

εγκυμοσύνη-γερμανία

Είναι πολλοί οι Έλληνες της Γερμανίας που αποφασίζουν να δημιουργήσουν την οικογένεια τους στη Γερμανία. Τι γίνεται όμως με την εγκυμοσύνη και το χρόνο αμέσως μετά τον τοκετό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό έχετε δικαίωμα σε βοήθεια από μαία ή μία/έναν γιατρό. Μόλις μάθετε ότι είστε έγκυος, θα πρέπει κάθε τέσσερις εβδομάδες να επισκέπτεστε έναν γυναικολόγο – από την 32η εβδομάδα της κύησης κάθε δύο εβδομάδες.

Τα έξοδα της προγεννητικής φροντίδας καλύπτονται από το Ταμείο Υγείας.


Οι εργαζόμενες έγκυες γυναίκες σε καθεστώς μισθωτής απασχόλησης έχουν ειδική προστασία – τη λεγόμενη προστασία της μητρότητας. Ξεκινάει έξι εβδομάδες πριν από τον τοκετό και τελειώνει οκτώ εβδομάδες μετά. Η προστασία αυτή ρυθμίζεται στη Γερμανία από τον νόμο. Κατά κανόνα, οι έγκυοι δεν επιτρέπεται να εργάζονται στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος. Η θέση εργασίας τους διατηρείται και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας. Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να εργάζονται περισσότερο από 8,5 ώρες την ημέρα και να εκτελούν οποιαδήποτε βαριά σωματική εργασία.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks