Το πρώτο «αυτόνομο σπίτι σε τροχούς» στον κόσμο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο του Αϊντχόφεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του 2.500 χιλιομέτρων

πανεπιστήμιο-αιντχόφεν-αυτοκίνητο

Το πρώτο «αυτόνομο σπίτι σε τροχούς» στον κόσμο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Αϊντχόφεν ολοκλήρωσε ταξίδι 2.500 χιλιομέτρων φτάνοντας μέχρι το νοτιότερο άκρο της Ισπανίας.

Το ηλιακό τροχόσπιτο, με το όνομα Stella Vita, ξεκίνησε από το Αϊντχόφεν στις 19 Σεπτεμβρίου σταματώντας στις Βρυξέλλες, το Παρίσι και τη Μαδρίτη.

«Πιστεύουμε ότι η μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον μπορεί και πρέπει να γίνει ταχύτερα», δήλωσε ο Kjell Revenberg, ο οποίος είναι διευθυντής της Solar Team Eindhoven. «Είμαστε πέντε με 10 χρόνια μπροστά από τη βιομηχανία για να δείξουμε τι είναι τεχνικά εφικτό. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, προσπαθήσαμε να εμπνεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ».

Το όχημα, το οποίο μπορεί να διανύσει 730 χιλιόμετρα χωρίς σταθμό φόρτισης, διαθέτει επιπλέον ηλιακούς συλλέκτες που μπορούν να ξεδιπλωθούν όταν η οροφή είναι ψηλά, διπλασιάζοντας την επιφάνεια στα 17,5 τετραγωνικά μέτρα. Το ίδιο το κάμπινγκ έχει σχεδιαστεί για δύο επιβάτες με κουζίνα, κρεβάτι, ντους και τουαλέτα, όλα τροφοδοτημένα από τον ήλιο.

Τα τεχνικά προβλήματα εμπόδισαν το έργο στην αρχή του ταξιδιού και το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε με τρέιλερ στα πρώτα του στάδια. Στα μισά της Γαλλίας τα προβλήματα λύθηκαν και η Stella Vita ολοκλήρωσε σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στον τελικό του προορισμό.

Η Ολλανδία έχει σπουδαία πανεπιστήμια με σπουδαίο ερευνητικό έργο. Σε αυτό το έργο βλέπουμε κυριολεκτικά το μέλλον του κόσμου, την επόμενη ημέρα.

Φωτογραφία :

Bart van Overbeeke, Solar Team Eindhoven

Πηγή
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?