Όλες οι εκδηλώσεις για την εθνική εορτή του Βελγίου

εθνική-μέρα-βέλγιο

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, το Βέλγιο θα γιορτάσει την Εθνική του Ημέρα ανεξαρτησίας!

Δημόσιες υπηρεσίες κλειστές και γενικά η σημερινή ημέρα είναι μια δημόσια αργία για το Βέλγιο.

Φέτος, για πρώτη φορά από το 2019, αναμένεται να πραγματοποιηθούν και πάλι μεγάλης κλίμακας εορταστικές εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων στις Βρυξέλλες.

Δρόμοι στολισμένοι με ανθρώπους που φορούν μαύρα, κίτρινα και κόκκινα, που συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν. Μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική παρέλαση, ένα μεγάλο σόου πυροτεχνημάτων, μια μεγάλη δωρεάν συναυλία στο Parc du Cinquantenaire στις Βρυξέλλες.

Το πρόγραμμα της ημέρας

Από τις 10:00 έως τις 20:00, το Parc Royal , δίπλα στο βασιλικό παλάτι, θα μετατραπεί σε αθλητικό χωριό, όπου θα διοργανωθεί η «Εθνική Ημέρα Αθλητισμού» .

Εδώ θα οργανωθούν διάφορες δωρεάν δραστηριότητες από τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, κυρίως για την προσέλκυση νέων μελών αλλά και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών των Βρυξελλών για τα οφέλη και τις αξίες του αθλητισμού.

Αυτές οι δραστηριότητες θα κυμαίνονται από παιχνίδια χόκεϊ επί χόρτου και ράγκμπι έως μαθήματα ζούμπα και breakdance, πολεμικές τέχνες και σκάκι. Θα διοργανωθούν επίσης και άλλες δραστηριότητες ελεύθερης μορφής, όπως αναρρίχηση σε δέντρα και επιτραπέζιο ποδόσφαιρο.

Μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις, από λαογραφικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν στη γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Place du Palais, Place Royale, Rue Ravenstein, Rue des Arts, Place du Museum, Rue du Regency, Place du Petit Sablon, Place du Bodenbroek, Rue du Sablon και Place Poelaert.

Η καθιερωμένη στρατιωτική και πολιτική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16:00.

Με πληροφορίες από Brussels Times

Credit για φωτογραφία: Belga/ NICOLAS MAETERLINCK

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks