Λόγους να επισκεφτεί κάποιος το Άμερσφοορτ

άμερσφοορτ-αξιοθέατα

Το Άμερσφοορτ είναι μια εξαιρετική επιλογή για εκδρομή για έναν expat που ζει στην Ολλανδία, για διάφορους λόγους:

Στο παρελθόν έχουμε γράψει αρκετά αφιερώματα για την πανέμορφη πόλη του Άμερσφοοορτ που παρεμπιπτόντως προσφάτως ψηφίστηκε ως καλύτερη πόλη της Ευρώπης για το 2023 !

Μια πόλη που περπατάς στα γαλήνια σοκάκια της και ξεκουράζεται το είναι σου. Η πόλη του πασίγνωστου ζωγράφου Μοντριάν στο κέντρο της Ολλανδίας.

Το Άμερσφοορτ διαθέτει ένα καλά διατηρημένο μεσαιωνικό κέντρο με όμορφα κτίρια, γραφικά δρομάκια και ιστορικές πλατείες. Η πόλη αυτή είναι ιδανική για χαλαρό περίπατο στα στενά της. Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία, όπως το Mondriaanhuis, το οποίο είναι αφιερωμένο στον καλλιτέχνη Piet Mondriaan, και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης. Επιπλέον, η πόλη φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης, η πύλη Koppelpoort, είναι ένας μεσαιωνικός συνδυασμός πύλης νερού και πύλης ξηράς που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και προσφέρει μια μοναδική ματιά στην ιστορία της πόλης. Εμείς σταματάμε πάντα εδώ στις βόλτες που κάνουμε στην πόλη. Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω:

Τι σημαίνει όμως πύλη νερού και πύλη ξηράς;

Η πύλη ξηράς λειτουργούσε ως σημείο εισόδου και εξόδου για τους ταξιδιώτες και τα εμπορεύματα που εισέρχονταν και εξέρχονταν από την πόλη μέσω της ξηράς. Ήταν μέρος των οχυρώσεων της πόλης και προστάτευε την πόλη από επιθέσεις και εισβολές.

Η πύλη νερού εξυπηρετούσε την είσοδο και έξοδο πλοίων και σκαφών μέσω του ποταμού ή των καναλιών που περιέβαλαν την πόλη. Αυτή η λειτουργία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την εμπορική δραστηριότητα, καθώς τα ποτάμια και τα κανάλια ήταν κύριες οδικές αρτηρίες για τη μεταφορά αγαθών και ανθρώπων.

Τρομερό;

Ένας ακόμα λόγος που πηγαίνουμε εμείς αρκετά συχνά στο Άμερσφοορτ είναι γιατί είναι περιτριγυρισμένο από όμορφα πάρκα και φυσικές περιοχές που είναι ιδανικά για πεζοπορίες, ποδηλασία και αναψυχή στη φύση. Το μεγάλο δάσος της περιοχής, το Utrecthse Heuvelrug είναι από τα πιο όμορφα μέρη της Ολλανδίας με πάρα πολλές δραστηριότητες για να κάνει κάποιος.

Δεν είναι λίγα τα bar και τα ρεστοράντ της πόλης όπου μπορείτε να ξαποστάσετε για φαγητό ή μερικές μπίρες.

Εκτός από το Mondriaanhuis, το Άμερσφοορτ διαθέτει αρκετές γκαλερί και καλλιτεχνικούς χώρους όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σύγχρονη και παραδοσιακή τέχνη. Διαθέτει ζωολογικό κήπο, ιστορικά μνημεία και έχει αρκετά φεστιβάλ κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς.

Θέλετε και άλλους λόγους ;

Πού βρίσκεται το Άμερσφοορτ;

Στο κέντρο της χώρας ! (Κυριολεκτικά). Σε κοντινή απόσταση από την Ουτρέχτη και έχοντας σύνδεση με τρένο από Άμστερνταμ και Ρότερνταμ, το κάνει ακόμα περισσότερο ελκυστικό προορισμό αυτό το μέρος.

Φυσικά, προτείνουμε το Άμερσφοορτ για εκδρομή και ολιγοήμερες διακοπές. Είναι ένα μέρος που θα απολαύσετε την ηρεμία του στα γραφικά στενά και κανάλια της πόλης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks