3+2 προτάσεις για εκδρομές στην Ολλανδία

Ένας SuperGreek αγαπάει σίγουρα τα ταξίδια και τη φύση. Η Ολλανδία έχει φανταστικά τοπία που μπορεί να απολαύσει κάποιος με τη βάρκα, το ποδήλατο, το αυτοκίνητο, το κανό, τα πόδια. Εμείς θα σας προτείνουμε 3+2 από τα ομορφότερα μέρη της Ολλανδίας. Zaanse Schans, Twiske, Giethoorn, Biesbosch και Κinderdijk. Και στα 5 αυτά μέρη έχουμε πάει και έχουμε ενθουσιαστεί. Εμείς σας παρουσιάζουμε την περιήγηση στα συγκεκριμένα μέρη ως μονοήμερη εκδρομή, καθώς κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Παρόλα αυτά αν η φύση της δουλειάς και των υπορχρεώσεών σας το επιτρέπει θα μπορούσατε να αφιερώσετε περισσότερες ημέρες για να επισκεφτείτε τόσο τα μέρη αυτά, όσο και τα περίχωρα κάνοντάς έτσι τις διακοπές σας.

Zaanse Schans – Twiske

Η τέλεια εκδρομή για μία ημέρα. Ένα φανταστικό τοπίο, ιδανικό για πεζοπορία και ποδηλασία, ανεμόμυλοι, μουσεία, άρωμα σοκολάτας, τουρ με βάρκα, κανό και άλλα περισσότερα. Όλα αυτά σε απόσταση αναπνοής από το Άμστερνταμ. Διαβάστε περισσότερα για το Zaanse Schans εδώ.

O εκδρομή μας μπορεί να γίνει ακόμα πιο υπέροχη με μια επίσκεψη στο αγαπημένο μας Twiske όπου και εκεί θα βρείτε έναν σημαντικό υδροβιότοπο με λίμνες, αμμουδιές, γρασίδια για μπάρμπεκιου και δάση για πεζοπορία και χαλαρό MTB. Η ενοικίαση κανό ή βάρκας μπορεί να σας δώσει το κάτι παραπάνω στη μέρα σας απολαμβάνοντας το μαγευτικό τοπίο μέσα από το νερό. Για βάρκα, κανό και άλλες δραστηριότητες στο νερό θα πρέπει να κάνετε πρώτα κράτηση.

Στο Twiske πηγαίνουμε με το ποδήλατο από το κέντρο του Άμστερνταμ σε 45′ με 1 ώρα. Με το τραίνο επίσης μπορούμε να είμαστε πολύ γρήγορα εκεί.

Gallery 1ης πρότασης για εκδρομή

Giethoorn

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ολλανδίας. Ένα παραμυθένιο χωριό που δεν έχει χώρο για αυτοκίνητα παρά μόνο για πεζούς, ποδήλατα, βάρκες και φυσικά χαμόγελα. Για πολλούς είναι το ομορφότερο μέρος της Ολλανδίας – για εμάς επίσης. Η φύση, τα κανάλια, τα μαγαζιά του Giethoorn φτιάχνουν ένα μαγικό περιβάλλον. Τα τριγύρω μέρη για μια βόλτα με το ποδήλατο ή τα πόδια είναι επίσης φανταστικά.

Το αρνητικό;

Η τοποθεσία αυτή είναι εξαιρετικά διάσημη με απόρροια τη σύναξη τουριστών απ΄όλο τον κόσμο.

Στα θετικά!

Δε θα έχουμε φέτος πολλούς τουρίστες και μπορείτε να απολαύσετε το παραμυθένιο μέρος στην Ολλανδία χωρίς τα άπειρα πλήθη.

Tip! Η ενοικίαση βάρκας και βόλτα στα ονειρικά κανάλια του Giethoorn είναι μια εξαιρετική επιλογή. Οι τιμές είναι καλές.

Για το Giethoorn δε θα σας δώσουμε και 2η πρόταση. Είναι μοναδικό και μπορείτε να περάσετε όλη τη μέρα στα κανάλια τριγύρω.

Gallery 2ης εκδρομής

Kinderdijk – Biesbosch

Ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα τοπία και για στρατηγικούς λόγους είναι το Kinderdijk. Ένα καφέ, ένα μουσείο και περίπατος ή ποδήλατο μπροστά από τους ανεμόμυλους στο νερό σε ένα μαγευτικό τοπίο που ξεπροβάλλουν παραδοσιακοί ανεμόμυλοι. Τριγύρω από το Κinderdijk είναι υπέροχα για ποδηλασία και περίπατο. Θα βρείτε περισσότερους ανεμόμυλους, ξύλινες γέφυρες, έναν παγωτατζή στη μέση του πουθενά… Αξίζει!

Το Kinderdijk βρίσκεται κοντά στην πόλη του Ρότερνταμ.

Μερικά χιλιόμετρα από το Kinderdijk βρίσκεται ένας σημαντικός υδροβιότοπος για την Ολλανδία που φιλοξενεί πάρα πολλά διαφορετικά ζώα. Από κάστορες μέχρι πουλιά και ψάρια όλων των ειδών. Μπορούμε να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο στην περιοχή και κανό. Θα δούμε σπάνια πουλιά και ζώα.

Gallery 3ης εκδρομής

*Το άρθρο αυτό θα συνεχιστεί με ακόμα 3 προτάσεις για εκδρομή στην Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks