Ολλανδία: Έκρηξη σε εξεταστικό κέντρο Covid-19

τεστ-κορωνοϊός

Στο περιφερειακό, εξεταστικό κέντρο Covid-19 στην πόλη Bovenkarspel στη Βόρεια Ολλανδία σημειώθηκε έκρηξη, όμως δεν υπήρξαν τραυματισμοί, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στις 6:55 το πρωί, ενώ το εξεταστικό κέντρο φαίνεται να ήταν ο στόχος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Εκείνη τη στιγμή, ένας φύλακας βρισκόταν εν ώρα εργασίας. Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NOS, ένας μεταλλικός σωλήνας εξερράγη έξω από το κτίριο στο Middenweg, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Όπως είναι λογικό, τα σημερινά ραντεβού των πολιτών αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε συλλήψεις. Μέχρι στιγμής, η περιοχή έχει σφραγιστεί, η Υπηρεσία Εκρηκτικών Όπλων (EOD) πραγματοποιεί ελέγχους, για να βεβαιωθεί ότι η τοποθεσία είναι πλέον ασφαλής και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. Διάφοροι κάτοικοι άκουσαν το δυνατό κρότο νωρίς το πρωί. «Ήμουν ήδη στη δουλειά και ήμουν μόνος μου εκείνη την ώρα», είπε ο Michael Klopping, ο οποίος ζει κοντά στην τοποθεσία.

Ο αριθμός των θετικών αποτελεσμάτων των τεστ στην περιοχή Bovenkarspel έχει παρουσιάσει απότομη αύξηση εδώ και αρκετές ημέρες, ιδιαίτερα στη γειτονική πόλη Hoorn. Η Hoorn έχει κατακτήσει την τέταρτη θέση στη λίστα των πόλεων με τα περισσότερα κρούσματα, βάσει του πληθυσμού τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εξεταστικό κέντρο Covid-19 αποτέλεσε στόχο μιας επίθεσης. Πριν τα Χριστούγεννα, μερικοί άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο εξεταστικό κέντρο του Urk. Επίσης, στα εξεταστικά κέντρα του Άμστερνταμ και του Urmond έσπασαν τα παράθυρα το Δεκέμβριο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα στη γύρω περιοχή και καλεί τους μάρτυρες να επικοινωνήσουν στο 0900-8844. Επίσης, η επικοινωνία μπορεί να γίνει και ανώνυμα στο 0800-7000. Επιπλέον, η αστυνομία αναζητά εικόνες και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Εύα Καρολίδου

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks