SupeR-Blog : Γιατί δε φύγαμε για να κάνουμε μια μίζερη ζωή, αλλά ήρθαμε για μια καλύτερη ζωή!

podilato

Μη ”τρώτε πρόλογο” ότι όλοι είναι ίδιοι, κακοί, αντί-επαγγελματίες και γενικά όλοι όσοι φύγαμε στο εξωτερικό ότι είμαστε χάλια, ακοινώνητοι, δε γουστάρουμε να μιλάμε σε άλλο κόσμο κτλ. κτλ.

Δεν ισχύει! – Αυτό είναι δεδομένο.

Ο περισσότερος κόσμος είναι μεν ”παγωμένος”, διότι έφυγε από την Ελλάδα από δύσκολες συνθήκες και απογοητευμένος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θέλει να δραστηριοποιηθεί , κοινωνικοποιηθεί και μιλήσει ξανά σε άλλον Έλληνα εδώ στο εξωτερικό… Άλλωστε η κρίση ήδη πάει αρκετά χρόνια και πολλοί από εμάς είμαστε αρκετά χρόνια έξω. Άλλοι νέοι έρχονται ακόμα με τον ίδιο ρυθμό. Αυτούς θα πρέπει να τους αγκαλιάσουμε. Να μας βρουν ενωμένους.

Εδώ είμαστε εμείς… Το #SuperGreeks για να μας ενώνει! Εδώ είναι και άλλοι φορείς και θεσμοί για να κάνουν το ίδιο και εμείς όλοι να συμμετέχουμε.

Είναι δύσκολο “να φύγεις σε μια νύχτα” από τον τόπο που γεννήθηκες και μεγάλωσες και ακόμα πιο δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια νέα, διαφορετική πραγματικότητα. Με διαφορετικούς ανθρώπους, ουρανό, νερό, συνήθεια, δραστηριότητες και άλλα πολλά.

Όμως επιβάλλεται, αφού φεύγεις, να φύγεις με ψηλά το κεφάλι, όχι(!) με σκοπό να ξανά επιστρέψεις πίσω στην Ελλάδα μια άλλη νύχτα, με μαύρες σακούλες χρήματα από το εξωτερικό ( η Ευρώπη άλλωστε άλλαξε και δεν γεννάει χρήματα με τον ίδιο ρυθμό, όπως στο παρελθόν – και αν επιστρέψεις έτσι, μαγκιά σου ), αλλά να επιστρέψεις αν και όποτε το ξανά επιτρέψουν οι συνθήκες. Είναι αόριστος ο χρόνος αυτή τη φορά για τον οποίο έχουμε έρθει στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή. Για ένα καλύτερο αύριο.

Μέχρι τότε όμως ; Μέχρι να ξανά έρθει η ώρα της επιστροφής;

Μέχρι τότε θα ξανά κάνουμε φίλους , σχέσεις , θα γελάσουμε, χορέψουμε,ταξιδέψουμε, τραγουδήσουμε, μερακλώσουμε και όλα τα στοιχεία μας αυτά , δε θα τα χάσουμε. Γιατί δε φύγαμε για να κάνουμε μια μίζερη ζωή, αλλά ήρθαμε για μια καλύτερη ζωή! Μέχρι τότε θα αναμειγνύουμε τα καλά μας στοιχεία με αυτά τα θετικά της κουλτούρας της χώρας που μας φιλοξενεί και θα φτιάχνουμε τον τέλειο κόσμο για εμάς και τους γύρω μας.

Οι Έλληνες του Εξωτερικού της κρίσης έχουμε έρθει εδώ στα ξένα για να μείνουμε έναν αόριστο χρόνο και σίγουρα με πολύ διαφορετικές συνθήκες από τους μετανάστες Έλληνες του παρελθόντος. Προσαρμοζόμαστε στα νέα περιβάλλοντα και είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε τις ζωές μας με τις ιδανικότερες συνθήκες. Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή τη φορά που φύγαμε, δε γνωρίζουμε πραγματικά οι περισσότεροι πότε θα ξανά επιστρέψουμε. Άλλες εποχές.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… Δεν είναι όλοι καλοί και όλοι κακοί. Δεν είναι καν εθνικό το ζήτημα του καλού και του κακού. Υπάρχουν παντού καλοί άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και κακοί. Εμείς θα απομονώνουμε, ασχέτως εθνικότητας, τον οποιονδήποτε “δε νιώθει” και θα προχωράμε. Θα προχωράμε, όμως, ενωμένα στην προκειμένη περίπτωση, γιατί μας ενώνει η γλώσσα και ένας τόπος που μας περιμένει πίσω. Ένας τόπος που μας ακολουθάει όπου και να πάμε.


Το #SuperGreeks μπορεί να υπάρχει Μόνο εάν το στηρίζετε με την συμμετοχή σας. Με τη συμμετοχή σας στα επαγγελματικά μας meetup, στις εκδρομές και τα άλλα event μας, με τα like σας, τα σχόλια , τα μηνύματά σας με προτάσεις και ιδέες για να βελτιώσουμε το προϊόν μας…Το SuperGreeks μπορεί να μας ενώσει όλους , σε όλο το εξωτερικό. Ως πλατφόρμα έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε, μιας και μας παρακολουθεί πολύς κόσμος. Τα υπόλοιπα όμως μπορούμε να τα κάνουμε μαζί…


Έχουμε κάνει καλή δουλειά μέχρι σήμερα, αλλά απαιτείται μεγαλύτερη και διαχρονική στήριξη, απ’ όλους, για να μπορέσουμε να κάνουμε και περισσότερα όμορφα πράματα στο άμεσο μέλλον… Ήδη ξεκινήσαμε με τα meetups και τις εκδρομές – Στηρίξτε τα – Ελάτε μαζί μας να γνωριστούμε! Δεν υπάρχει συγκέντρωση που να κάναμε μέχρι σήμερα και να μην υπήρχε ωραίο κλίμα. Ούτε μία.

Κλείστε εισιτήρια για την εκδρομή μας με τους Έλληνες της Ολλανδίας στην παραμυθένια Μπρίζ από εδώ: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/-brugge

Πάρε τον φίλο/η σου, το αμόρε σου, την οικογένεια σου και πάμε εκδρομή. Να μιλήσουμε στη γλώσσα μας, να γελάσουμε , να μάθουμε νέα πράματα, να δούμε νέους τόπους και να περάσουμε SupeR. Να γνωριστούμε!

Και να θυμάσαι…. Αν είσαι μόνος, δεν είσαι μόνος!

* Σύντομα θα κάνουμε meetups και εκδρομές για τους Έλληνες του Βελγίου. Έπειτα για όλης της Ευρώπης ελπίζουμε και πιστεύουμε. Μαζί. Όλοι μαζί.

Αγκαλιάστε όλα τα events που γίνονται. Μουσικά, θεατρικά, τις ελληνικές κοινότητες που κάνουν σπουδαία δουλειά, τα πάντα. Μόνο με τη συμμετοχή σας θα μπορούν να γίνονται πραματάκια για να μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα και να μας λείπει όλο και λιγότερο ο τόπος μας που αφήσαμε πίσω.

Σίγουρα δε ταιριάζουμε όλοι με όλους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και όλοι είναι χάλια. Γνωρίζουμε κόσμο, φιλτράρουμε και φτιάχνουμε τον δικό μας όμορφο κόσμο στο εξωτερικό.


Σίγουρα υπάρχει και ένας πληθυσμός κακών επαγγελματιών και γενικότερα ανθρώπων. Αυτοί είναι τοξικοί και πάντα θα είναι. Τους απομονώνουμε, τους “κυνηγάμε” κιόλας αν χρειαστεί και προχωράμε !


Αγκαλιάζουμε το #SuperGreeks…. Γινόμαστε μέλοι στην μεγαλύτερη Online κοινότητα Ελλήνων του Εξωτερικού με τη συμμετοχή μας… Στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και όλα τα σωστά και όμορφα εγχειρήματα… #BeSuperGreek

Υ.Γ.: Την κατσίκα του γείτονά μας την αγαπάμε και την φροντίζουμε!… Αυτός είναι ένας SuperGreek.

Υ.Γ.2: Γράψτε την άποψη σας , αλλά πάντα κόσμια και όμορφα. #SuperGreek δηλαδή.

Α.Ι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks