Έκθεση της UNICEF για το Βέλγιο: η παιδική φτώχεια και η παχυσαρκία αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής

παιδιά-Ολλανδία-unicef

Η UNICEF, δημοσίευσε μια νέα έκθεση για την καλή διαβίωση των παιδιών, τοποθετώντας το Βέλγιο στην 8η θέση σε μια λίστα με 41 πλούσιες χώρες της ΕΕ και του OECD.

Τα παιδιά στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, παχυσαρκία και κακές κοινωνικές και ακαδημαϊκές δεξιότητες, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το παιδικό ταμείο του ΟΗΕ, Unicef.

Η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Δανία είναι οι καλύτερες χώρες για να μεγαλώνει ένα παιδί σύμφωνα με τη Unicef. Την αντίστοιχη έκθεση για την Ολλανδία την διαβάζεις εδώ.

Η UNICEF εξέτασε παράγοντες που καθορίζουν την ψυχική και σωματική ευημερία των παιδιών μας, όπως το εκπαιδευτικό σύστημα, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τη φτώχεια.

Το Βέλγιο τα πάει καλά σε πολλά σημεία, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που προκαλούν ανησυχία: ένα στα τέσσερα παιδιά του Βελγίου είναι παχύσαρκα (μόνο επτά χώρες έχουν το χειρότερο σκορ) και ένα στα τρία παιδιά 15 ετών δεν είναι σε θέση να διαβάσει ένα κείμενο και να κατανοήσει το περιεχόμενο. Ωστόσο, εξετάζοντας τη βασική επάρκεια στην ανάγνωση και τα μαθηματικά μαζί, το Βέλγιο βρίσκεται στην 11η θέση.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η παιδική φτώχεια: το Βέλγιο πέφτει στην 29η θέση από αυτή την παράμετρο, καθώς ένα στα πέντε παιδιά μεγαλώνει σε μια οικογένεια χαμηλού εισοδήματος.

Η Τουρκία, το Μεξικό και η Ελλάδα έχουν τη χαμηλότερη βαθμολογία σε αυτή τη λίστα. Δυστυχώς η Ελλάδα πάλι βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μιας λίστας που παρουσιάζει βασικά προβλήματα για τα παιδιά και τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα. To επόμενο διάστημα θα έχουμε μια καταγραφή της έκθεσης για την Ελλάδα.

Πηγή: UNICEF

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks