Ολλανδία: 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, για να εξαλειφθούν οι ελλείψεις της εκπαίδευση λόγω πανδημίας

χρήματα

Κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, οι μαθητές και οι φοιτητές θα πληρώνουν το 50% των διδάκτρων. Αυτό είναι ένα από τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργικό συμβούλιο λόγω των ελλείψεων στην εκπαίδευση, εν μέσω πανδημίας.

Το απόγευμα, οι υπουργοί Van Engelshoven και Slob παρουσίασαν μία σειρά μέτρων για όλους τους τύπους σχολείων, από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έως τα Πανεπιστήμια. Συνολικά, όλα τα μέτρα θα κοστίσουν 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Από αυτά, τα 6 δισεκατομμύρια προορίζονται για την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την ειδική αγωγή.

Κάρτα δημόσιων μεταφορών

Πριν από δύο εβδομάδες, η Βουλή των Αντιπροσώπων ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να απαλλάξει εντελώς τους φοιτητές από τα δίδακτρα στην την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επομένως, το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε εν μέρει με αυτό. Ωστόσο, επιτρέπεται στους φοιτητές να χρησιμοποιούν την κάρτα μεταφοράς τους στα ΜΜΜ για ένα χρόνο περισσότερο, σε περίπτωση που η απόκτηση του διπλώματός τους καθυστερήσει.

Οι φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που κινδυνεύουν να χάσουν τη συμπληρωματική τους επιχορήγηση, θα λάβουν ένα επίδομα. Επίσης, θα υπάρξουν περισσότερα χρήματα για ψυχική υποστήριξη.

Δωρεάν μαθήματα

Το υπουργικό συμβούλιο επιθυμεί, επίσης, οι μαθητές στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ειδική αγωγή να μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα το καλοκαίρι, ώστε να καλύψουν τα κενά τους. Επιπλέον, οι υπουργοί αποσκοπούν στην υποστήριξη των μαθητών από τα σχολεία, για παράδειγμα με πρόσθετα βοηθήματα διδασκαλίας. Τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να επικεντρωθούν σε “τάξεις προσαρμογής”, δίνοντας στους μαθητές περισσότερο χρόνο, για να δουν αν βρίσκονται στο σωστό μέρος.

Επιπλέον, σε κάθε σχολείο παρέχεται μεγάλη ελευθερία για στοχευμένη υποστήριξη στους μαθητές, όσον αφορά και την κοινωνική-συναισθηματική τους κατάσταση. Παραδείγματος χάρη, μπορούν να διδάξουν σε ολιγομελείς ομάδες μαθητών ή να συνεργαστούν με βιβλιοθήκες. Τα δημοτικά σχολεία θα λάβουν, κατά μέσο όρο 180.000 ευρώ, ανά σχολείο κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, ενώ τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά μέσο όρο 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, τα σχολεία που έχουν πολλούς μαθητές “με λιγότερες (οικονομικές) δυνατότητες” λαμβάνουν σχετικά περισσότερα χρήματα.

Αποζημίωση για τα Κολλέγια

Εκτός από το πακέτο των 8,5 δισεκατομμυρίων, οι Van Engelshoven και Slob θα συνεχίσουν να χορηγούν 645 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την αποζημίωση Πανεπιστημίων και Κολλεγίων. Με το επιπλέον ποσό, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να απασχολούν περισσότερα άτομα, γεγονός που μειώνει τον φόρτο εργασίας.

Σχεδιασμός άνευ προηγουμένου

Η Van Engelshoven και ο Slob τόνισαν, ότι παρά την κρίση του κορωνοϊού, η σημερινή γενιά μαθητών και μαθητών αξίζει κάθε ευκαιρία για ολοκληρωμένη εκπαίδευση και για ένα ευοίωνο μέλλον.

“Ακόμα κι αν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανοίξουν και πάλι, πολλά πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επιστρέψει η εκπαίδευση στη σωστή της πορεία”, δήλωσε η Van Engelshoven. Ο Slob πρόσθεσε, ότι το πακέτο που παρουσιάζεται σήμερα είναι “άνευ προηγουμένου στη φύση και το μέγεθος.”

Διαβάστε επίσης:

[Breaking-Update] Τα μισά δίδακτρα για τους φοιτητές στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος

Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ολλανδία

H ελευθερία της εκπαίδευσης στην Ολλανδία

Σπουδές στην Ολλανδία: πόσα χρήματα χρειάζεσαι κάθε μήνα;

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks