[Βέλγιο] Έγινε εμβόλιο με χρησιμοποιημένη σύριγγα σε 11χρονο παιδί έπειτα από πλάκα

εμβόλιο

 Σε ένα κέντρο εμβολιασμών στο Evergem (Ανατολική Φλάνδρα)  έγινε εμβόλιο σε ένα 11 χρονο παιδί με χρησιμοποιημένη σύριγγα, έπειτα από πλάκα!

Οι γονείς του παιδιού έχουν ενημερωθεί και έχει ληφθεί δείγμα αίματος για να μπορούν να παρακολουθούν την ιατρική κατάσταση του παιδιού. Αρκετοί υπάλληλοι έχουν πλέον τεθεί σε αναστολή.  

Η ιστορία

Ένα μέλος του προσωπικού σκέφτηκε ότι θα ήταν καλό αστείο να τοποθετήσει μια χρησιμοποιημένη σύριγγα στο κουτί με τις σύριγγες που επρόκειτο ακόμη να χρησιμοποιηθούν για τους επόμενους εμβολιασμούς.   Στη συνέχεια, ο συνάδελφος χρησιμοποίησε τη σύριγγα και μόνο μετά παρατήρησε ότι η σύριγγα είχε ήδη χρησιμοποιηθεί. 

Ο δήμαρχος Evergem De Martelaere λέει ότι και τα δύο μέλη του προσωπικού έχουν απομακρυνθεί από τη δουλειά.

Οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν καθώς η επαναχρησιμοποίηση μιας χρησιμοποιημένης βελόνας μπορεί να έχει ιατρικές συνέπειες.  Ελήφθη δείγμα αίματος από το παιδί για να μπορέσει να παρακολουθηθεί η ιατρική του κατάσταση.

Έχει συνταχθεί αστυνομική έκθεση.   Μήνυση στις δικαστικές αρχές σκοπεύουν να υποβάλουν και οι γονείς του παιδιού.

«Είναι μια εκνευριστική κατάσταση» λέει ο δήμαρχος καθώς οι γονείς δεν θα γνωρίζουν για έξι μήνες εάν αυτή “μαλακία” *(να μας συγχωρείτε για την μετάφραση…) έχει ιατρικές συνέπειες.

Το εμβολιαστικό κέντρο ξεκίνησε τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών μόλις το Σάββατο.

Μέχρι στιγμής 128.000 δόσεις του εμβολίου έχουν χορηγηθεί σε αυτό το εμβολιαστικό κέντρο που οι δημοτικές αρχές καμαρώνουν ότι είναι ένα «πολύ καλά οργανωμένο κέντρο».

Οι εισαγγελείς λένε ότι η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πολλά άτομα πρέπει να ανακριθούν ακόμη.  

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks