Εμβόλιο AstraZeneca: Δέκα αναφορές για παρενέργειες στην Ολλανδία

astra-zeneca-emvolio

Δέκα αναφορές για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, μεταξύ των οποίων θρομβώσεις και εμβολές, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία της Ολλανδίας που είναι αρμόδια για την αναφορά για παρενέργειες από τα φάρμακα ανακοίνωσε ότι έχει λάβει αναφορές για 10 περιστατικά που παρατηρήθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 της AstraZeneca, έπειτα από την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να αναστείλει τη χορήγησή του για προληπτικούς λόγους.

Σχετικά άρθρα:

Ολλανδία: Δεν αποτελούν προτεραιότητα τα διαβατήρια εμβολιασμού

Ο EMA θα γνωμοδοτήσει επί του εμβολίου της Johnson & Johnson στις 11 Μαρτίου

Το κέντρο Lareb ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ότι μεταξύ των παρενεργειών που παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία από το εν λόγω εμβόλιο περιλαμβάνονται περιστατικά θρομβώσεων και εμβολών, αλλά όχι χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, όπως αναφέρθηκε στη Δανία και τη Νορβηγία.

Να σημειωθεί, ότι στην Ολλανδία τα κρούσματα το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου καθώς καταγράφηκαν 6.396 νέες μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες.

Η αύξηση αυτή έρχεται μετά από αρκετές εβδομάδες σταθεροποίησης του αριθμού των κρουσμάτων. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) έχει δηλώσει ότι αναμένει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, λόγω της εξάπλωσης των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού.

Η Ολλανδία βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τα τέλη Ιανουαρίου. Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δύο προσώπων, εστιατόρια και καφετέριες έχουν κλείσει και για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Μέχρι σήμερα, η Ολλανδία μετρά 1.151.218 κρούσματα και 16.046 θανάτους από την Covid-19.

Αυτή την εβδομάδα, οι Ολλανδοί καλούνται στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές που θα διαρκέσουν τρεις ημέρες (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη), λόγω των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Πηγή: CNN Greece

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks