Νέα συμφωνία της ΕΕ με φαρμακευτική εταιρεία για πιθανό εμβόλιο που είναι στην 3η φάση

κορονοιός-εμβόλιο-βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα σε δελτίο τύπου ότι έχουν ολοκληρωθεί διερευνητικές συνομιλίες με τη φαρμακευτική εταιρεία Moderna σχετικά με την προμήθεια πιθανού εμβολίου κορώνας. Εάν η ανάπτυξη του εν λόγω εμβολίου πάει καλά και το εμβόλιο επιτρέπεται να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την επιλογή να αγοράσουν 80 εκατομμύρια εμβόλια από τη Moderna με την επιλογή για επιπλέον 80 εκατομμύρια δόσεις (80+80 εκατομμύρια δηλαδή). Σε αυτές τις συνομιλίες, συζητήθηκε επίσης για δωρεές σε ευάλωτες χώρες και μεταπώληση σε Ευρωπαίους εταίρους που δεν είναι μέλη της ΕΕ. Τώρα ξεκινούν οι εργασίες για τη σύνταξη μιας οριστικής οριστικής σύμβασης.

Η Moderna ξεκίνησε κλινικές δοκιμές στη φάση 3 στις 27 Ιουλίου 2020, στις οποίες περίπου 30.000 εθελοντές θα εξεταστούν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Αυτό θέτει την εταιρεία σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει τις δοκιμές τον Σεπτέμβριο και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης ενός πολλά υποσχόμενου εμβολίου COVID-19. Ακριβώς όπως το Curevac, η Moderna εργάζεται σε έναν νέο τύπο εμβολίου που λειτουργεί με βάση το λεγόμενο RNA messenger (mRNA). Επιπλέον, ένα συγκεκριμένο μόριο κατανέμεται στα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος ως «αγγελιοφόρος». Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτό το μόριο στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για την παραγωγή των ίδιων των δραστικών ουσιών για τη διάδοση του ιού.

Ο Υπουργός De Jonge της Ολλανδίας (Υγεία, Πρόνοια και Αθλητισμός) δήλωσε γι’αυτό το εμβόλιο: «Η αναζήτηση εμβολίου είναι ζωτικής σημασίας. Πολύ καλό και ελπιδοφόρο ότι έχουμε τώρα συμφωνίες με τις χώρες της ΕΕ με πέντε διαφορετικά project για να μπορέσουμε να αγοράσουμε εμβόλια. Η Moderna εργάζεται επίσης σκληρά για ένα εμβόλιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την καταπολέμηση του ιού. Όσο πιο γρήγορα έχουμε τα εμβόλια, τόσο πιο γρήγορα θα προστατευτούμε από τον ιό. “

Πηγή: rijksoverheid

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks